Majke u četrdesetim: Trend koji je osvojio Holivud (foto)

Autor:

17.07.2018 19:14

Foto:

Foto:



Rejčel Vajs, Eva Longorija, Dijana Kriger, Brigit Nilsen, Geri Halivel i Dženet Džekson samo su neke od slavnih žena koje su nedavno rodile, ili su trudne u petoj deceniji života, što dokazuje da je trend porođaja u ‘ozbiljnim godinama’ zahvatio i Holivud

Објава коју дели Rachel Weisz (@rachelweisz1) дана 20. Апр 2018. у 11:53 PDT

Rejčel Vajs i Danijel Krejg: Presrećni smo, jedva čekamo da beba stigne

-Ova trudnoća je čudo! - rekla je pre nekoliko dana novinarima četrdesetosmogodišnja britanska glumica Rejčel Vajs, otkrivši da čeka bebu sa suprugom Danijelom Krejgom (50).

I zaista bi trudnoća bila čudo u tim godinama - ali pre nekoliko decenija. Danas više nije, a prema istraživanju američkog magazina Business Insider, svake godine sve više žena ostaje trudno u četrdesetim i pedesetim godinama. Kao razlog navodi se da su žene u toj meri posvećene poslu da se sve kasnije odlučuju za decu. Ovaj trend nije zaobišao ni Holivud, brojne slavne mame rešile su da rode u relativno poznim godinama.

Објава коју дели sherylcrow (@sherylcrow) дана 11. Јан 2018. у 12:06 PST

Lekari kažu da su šanse za začeće u petoj deceniji života manje, a rizik od određenih komplikacija tokom trudnoće veći. Zato su se mnoge filmske zvezde ipak odlučile da u “ozbiljnim” godinama usvoje decu. Poput Kristin Dejvis, koja je usvojila bebu u 53. godini, a njena koleginica Dajana Kiton je to učinila dvaput, i to kad je već imala 50, odnosno 55 godina. I oskarovka Sandra Bulok je usvojila najpre sina Luja kad joj je bilo 46, a pet godina kasnije i kćerku Lejlu. Pevačica Šeril Krou ima dva sina, koje je usvojila sa 45, odnosno 49 godina.

Spisak majki koje su rodile u petoj deceniji života još je duži. Glumica Džina Dejvis je, čini se, među prvima probila led i srušila predrasude. Njoj su danas 62 godine, a imala je 46 kad je rodila kćerku Alizeju. Nije se zaustavila, dve godine potom donela je na svet blizance, Kijana i Kaisa.

I holivudska diva Suzan Sarandon dvaput je postala majka u petoj deceniji, u 42. i 45. godini. Kaže da drugu trudnoću nije planirala.

Објава коју дели Halle Berry (@halleberry) дана 21. Јун 2018. у 7:52 PDT

Oskarovka Hale Beri je svoje drugo dete rodila kad joj je bilo 47, a Marša Kros, poznata kao Bri iz serije “Očajne domaćice”, donela je na svet blizance sa 44 godine. Nikad nije kasno.

Malena Frida u maminom naručju: Brigit Nilsen objavila prvu fotku bebe (foto)

Brigit Nilsen

Pre nekoliko dana ova danska lepotica rodila je svoje peto dete, devojčicu Fionu, u 54. godini života. Ona i suprug, deceniju i po mlađi Matija Desi, oduševljeni su, a Brigit nije htela da komentariše spekulacije da se radilo o veštačkoj oplodnji.

Glumici je ovo peti brak, od njenih dosadašnjih muževa najpoznatiji je Silvester Stalone s kojim je provela dve burne godine. Ima već četvoro dece, najstariji je sin Džulijan kome su 34 godine, a najmlađi Raul (23).

Eva Longorija

Dirljiva slika kako 43-godišnja glumica drži u naručju tek rođenog sina Santjaga Enrikea munjevito je obišla svet sredinom juna. Evi je to prvo dete, a otac je meksički biznismen Hose Baston. Venčali su se pre dve godine, njoj je to treći brak.

Eva Longorija prvi put mama u 43: Dirljiva fotka glumice sa tek rođenim sinom (foto)

Pre odlaska u porodilište Longorija se poverila novinarima da ju je pomalo strah, i da će suprug biti u bolnici, ali da neće prisustvovati porođaju. Nekoliko dana kasnije zajedno su saopštili: ‘Neizmerno smo zahvalni zbog ovog predivnog blagoslova’.

Rejčel Vajs

Ovih dana potvrđena je vest da je engleska glumica Rejčel Vajs trudna. Ima 48 godina, i jedanaestogodišnjeg sina Henrija iz veze s rediteljem Darenom Aronofskim. Rejčel se pre sedam godina udala za Danijela Krejga (50), koji se proslavio glumeći Džejmsa Bonda. Malo posle venčanja izjavila je da ne planira da s njim ima decu, ali je dodala:

- Nikad ne reci nikad.

Nedavno, dok se sa primetnim stomakom šetala ulicama Londona, rekla je:

- Majčinstvo me ispunjava, osećam se zadovoljnije i smirenije. Ispalo je mnogo bolje nego što sam očekivala, valjda će i sad biti tako.

Džeri Halivel

Nekadašnja spajsica Džeri Halivel, koja je otvoreno govorila o svom problemu sa bulimijom, prošle godine rodila je sina. Ona će uskoro, početkom avgusta, napuniti 46 godina, a već ima kćerku Blubel Madonu iz braka sa scenaristom Sašom Žervasijem. Džeri i njen suprug Kristijan Horner (čije je prezime u međuvremenu uzela) dogovorili su se da sinu daju ime Džordž.

- Želela sam da moj prijatelj Džordž Majkl, s kojim sam bila izuzetno bliska, bude deo života mog deteta, da ga gleda kako raste. Zato nije bilo ni najmanje sumnje da će se dečak zvati Džordž - kaže pevačica nekad megapopularnog ženskog benda Spice Girls.

Dijana Kriger

Bebu čeka i glumica Dijana Kriger, kojoj su 42 godine. Ovoj bivšoj nemačkoj manekenki to je prva trudnoća, a otac deteta je njen partner Norman Ridus, koji već ima osamnaestogodišnjeg sina Mingusa iz veze sa manekenkom Helenom Kristensen. Dijana i Norman prvi put su se u javnosti zajedno pojavili na ovogodišnjoj dodeli Zlatnih globusa, a nedavno su saopštili da će dobiti dete.

Dijana Kriger i Norman Ridus: Tajna je otkrivena

Sramotna ponuda: Zašto je Dženet Džekson odbila odštetu od pola milijarde dolara

Dženet Džekson

Pop diva je imala punih 50 godina kad je početkom januara 2017. rodila svoje prvo dete, sina Eišu. Pet godina ranije udala se za katarskog biznismena Visama el Manu, kome je Eiša takođe prvo dete. Međutim, Visam nije bio zadovoljan Dženetinim metodama odgoja dečaka, pa su se razveli samo nekoliko meseci posle porođaja. Inače, trudnoća Džeksonove je bila rizična, zbog čega je skoro svih devet meseci mirovala. Tek nekoliko nedelja pred porođaj objavila je da čeka dete. Kasnije je otkrila da je bila zabrinuta za bebu, ali da su je lekari ohrabrili da iznese trudnoću do kraja.