Olga Danilović - teniska zvezda u usponu: U tati prepoznajem sebe

Autor:

29.07.2018 18:20

Foto:

Foto:



Ovaj vikend doneo je mnogo radosti ljubiteljima sporta. Srpska vaterpolo reprezentacija osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu u Barseloni, a još jedan trofej nam stiže iz Moskve.

 

Olga Danilović, 17-godišnja ćerka čuvenog košarkaša Predraga Saše Danilovića i poznate sportske novinarke Svetlane, osvojila je svoj prvi WTA turnir.

Olga Danilović svetska senzacija: Nova teniska zvezda je rođena i dolazi iz Srbije

Osim što je prva šampionka seniorskog turnira koja je rođena u ovom milenijumu, Olga je i prva "srećna gubitnica" koja je osvojila pehar, budući da je eliminisana još u kvalifikacijama Moskve, ali je zahvaljujući odustajanju nekoliko teniserki upala u glavni žreb.

 

 

Olga je rođena 23. januara 2001. godine. Ima brata Vuka i sestru Sonju. Iako su joj se i otac i majka bavili košarkom (Svetlana a takođe bila uspešna košarkašica), njeno srce je osvojio beli sport. Tenisom je počela da se bavi sa šest godina, a roditelji su prepoznali veliki talenat i pružili joj svu pomoć i podršku.

 

 

Olga Danilović ispisala istoriju: Srpska teniserka osvojila prvi WTA turnir (foto)

Na pitanje kako je počela da igra tenis odgovor je jednostavan – Novak Đoković.

– Gledala sam meč Novaka Đokovića. Ne sećam se tačno turnira, ali je bilo tokom leta pa je možda bio Rolan Garos ili Vimbldon. Činilo mi se da je dobar sport pa sam probala. Prvog treninga se i dalje sećam. Trčala sam svuda i udarala lopticu, verovatno sam bila užasna ali mi se svidelo mnogo pa sam se vratila i drugi put, onda treći i tako je to postalo ljubav –  rekla je Olga koja za našeg najboljeg tenisera kaže da joj je bio i prvi idol.

 

Još jedan trijumf srpskog tenisa: Olga Danilović pobedila desetu teniserku sveta

U kategoriji do 16 godina u dublu je osvojila Rolan Garos 2016. i Vimbldon 2017. Prvu pobedu u seniorskoj konkurenciji zabeležila je u Antaliji, a trofej iz Moskve je njen najznačajniji uspeh do sada.

- Olga igra tenis zato što joj je bog dao talenta i što ga voli, ne da bi došla do dobrog automobila. Dajem joj savete, ali u mnogim situacijama ona mora sama da udari u zid. Ne jednom, nego mnogo puta - rekao je Saša Danilović jednom prilikom o svojoj ćerki, koja je po mišljenju mnogih upravo od njega nasledila borbeni duh i srčanost.

 

- Sve češće gledam očeve stare snimke i mada ranije nisam bila svesna njegovog uspeha, sada jesam. Pa, to je moj tata, pomislim - rekla je nedavno, a na spominjanje njegovog borilačkog duha po kojem je bio poznat, Olga kaže:

Humanost na delu: Olga Danilović novac od nagrade poklanja dečjoj bolnici

- Prepoznam sebe u njemu. Svi kažu da ličimo i to mi je drago, ponosna sam svaki put kad ga vidim - rekla je osvajačica WTA turnira u Moskvi.

 

 

Budući da je potekla iz sportske porodice, njeni roditelji u potpunosti razumeju šta podrazumeva profesionalno bavljenje tenisom. Tata je njen navijač broj jedan, a mama je ta koja s njom putuje na turnire.

 

 

- Tata je moj navijač broj jedan. Zbog bavljenja sportom na visokom nivou razume moje raspoloženje kada izgubim, kako mi je pre mečeva, zna šta da mi kaže zaista. Uvek mi šalje poruke utehe kada gubim, pomaže mi da gledam unapred i mislim pozitivno. Mama brine o tenisu, putuje sa mnom i uvek zna šta fali mojoj igri – izjavila je svojevremeno Olga.

Maja Gašić

Autor