Borka Tomović: Radosne vesti u bliskoj budućnosti

Autor:

29.07.2018 22:30

Foto:

Foto:



Tridesetčetvorogodišnja glumica raduje se zaljubljivanju, veruje da muškarci umeju da pokažu emocije, iščekuje da uskoro postane vlasnica jedne kuce, a odnedavno uživa u kuvanju

Koje osobine svojstvene muškarcima nikako ne razumete?

- Nisam sklona da osobine delim na “muške” i “ženske”. Uvreženo je, na primer, mišljenje da muškarci ne vole da pokazuju emocije, ali moje iskustvo govori suprotno. Moj pristup životu i odnosima sa ljudima jeste da pokušam da nađem razumevanje za sve.

Borka Tomović: Majstor za šminku i savršenu transformaciju

Kada bi nekog stranca trebalo da provedete Beogradom, koja tri mesta biste mu prvo pokazali?

- Teško bih se opredelila za tri, ali kada bih morala, to bi bili Tašmajdan, Zemunski kej i neka od preostalih kafana s kariranim stolnjacima.

Omiljena društvena igra?

- Mnogo njih, izdvojiću “katan” i “vukodlake”.

Da li ste nekada u životu osetili strah od zaljubljivanja?

- Ne, radujem se zaljubljivanju. Ono oplemenjuje. Čak i kada čovek postane pomalo iracionalan, i to je dragoceno iskustvo.

Pamtite li prvi poljubac?

- Pamtim ga, naravno.

Ko je vaša heroina?

- Ne bih izdvajala nikoga imenom i prezimenom, ali heroinama smatram sve žene koje se uspešno bore sa izazovima koje savremeno društvo pred njih postavlja i uspevaju da budu ostvarene u svojim strukama, uz to i divne majke, supruge, sestre, prijateljice. A pritom su nasmejane i dobro raspoložene.

Omiljena bajka iz detinjstva?

- Igrom slučaja “Snežana i sedam patuljaka”, koja je kasnije postala moja prva profesionalna uloga u komadu Ljubivoja Ršumovića, u režiji Milana Karadžića, i kojom sam postala članica ansambla Pozorišta “Boško Buha”.

Šta najradije poklanjate prijateljima za rođendane?

- Nešto što mi “liči na njih”. Volim da poklanjam koliko i da dobijam poklone, i uvek se trudim da to bude nešto što je simbolično za tu osobu ili za naše prijateljstvo.

U seriji “Istine i laži” igrate Vanju koja je često i svima rame za plakanje, da li je to slučaj i u vašem privatnom životu?

- Izraz “rame za plakanje” deluje mi kao da je osoba koja sluša probleme svojih prijatelja njihova žrtva, a ja to ne vidim tako. Volim da razgovaram s prijateljima o njihovim životnim situacijama i da zajedno razmatramo moguća rešenja. To je lekovito i za njih, i za mene, i za naše prijateljstvo.

A ko je vaše rame za plakanje?

- Svi moji prijatelji, partner, porodica.

U kući biste držali macu ili kucu?

- Radujem se što ću u bliskoj budućnosti imati psa.

Volite da gledate TV serije. Koja vam je najdraža?

- Drago mi je zbog ekspanzije kvalitetnog TV programa koja se desila u poslednje vreme. Moji favoriti su “Patrik Melrouz”, “Fargo”, “Igra prestola”...

Imate li najbolju drugaricu sa kojom sve delite?

- Imam mnogo divnih drugarica s kojima delim sve i svašta, ali uvek postoji nešto što ostane samo moje i što ne delim ni sa kim.

Borka Tomović: Zašto je psihoterapija bolja od novih čizama

Da posedujete magične moći, šta biste prvo promenili u svetu?

- Čitav svetski poredak bi trebalo da se menja iz korena. Ne znam odakle bih počela, verovatno bih ukinula ovu trenutno suverenu vladavinu novca.

U kojim kućnim poslovima uživate?

- Obožavam nabavku i odskoro kuvanje. Sve ostale bolje nemojte ni da mi pominjete.

Poželite li ponekad da ste dete, zaštićeni od sveta odraslih?

- Mislim da to danas svako poželi, a ja imam sreću da se bavim takvim poslom koji mi omogućava i da reagujem na svet i sve što se u njemu dešava, ali i da pobegnem od njega i stvorim neki svoj.

Maja Gašić

Autor