Jovana Joksimović: Dani straha i neverice

Autor:

30.07.2018 17:12

Foto:

Foto:



Televizijska voditeljka je s porodicom, suprugom Željkom Joksimovićem i decom, sinom Kostom i kćerkama Anom i Srnom, bila udaljena nekoliko desetina kilometara od vatrene stihije u blizini Atine, u kojoj je stradalo gotovo stotinu ljudi

Samo trideset kilometara od Rafine, grčke regije koju su 23. jula zahvatili požari u kojima je stradalo skoro stitinu ljudi, dok je povređeno duplo više a isto toliko se vodi kao nestalo, zadesila se Jovana Joksimović (37), voditeljka i urednica Jutarnjeg programa na Televiziji Prva. Ona se sa suprugom Željkom Joksimovićem (46) i decom, četvorogodišnjim Kostom i devetomesečnim bliznakinjama Anom i Srnom, odmarala u obližnjem letovalištu, a posle prvobitnog šoka ispričala je kako je doživela katastrofu biblijskih razmera. Jovana je smogla snage da uživo izveštava za svoju matičnu kuću, u čiji program se nekoliko puta uključivala iz Atine. I mada su i Željko i ona vrlo emotivno sve doživeli jer već godinama letuju u Grčkoj, a u Atini imaju i svoj stan, odlučili su da ostanu tamo do kraja odmora.

- Neverovatno, ali u celoj Atini osećao se požar, bar u tom obalskom delu. Mislili smo da počinje neka oluja, da dolazi pesak iz Sahare, što se neretko dešava. Bilo je mnogo gareži i pepela, u jednom trenutku smo osetili i jak dim - istakla je Jovana.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodajin od 30. jula!