Olga Danilović: Bez mame ništa od ovoga ne bi bilo moguće

Autor: Maja Gašić

31.07.2018 10:44

Foto:

Foto:Mlada srpska teniserka Olga Danilović, koja je u nedelju u Moskvi osvojila prci svoj WTA turnir, juče je doputovala u Beograd. I mada je pozvana na balkon sa vaterpolistima, ipak je rešila da se ne pojavi na čuvenoj terasi sa šampionima Evrope. Zahvalila se na pozivu i skromno rekla da njen uspeh nije toliko veliki kao onaj koji su napravili "delfini" i da za nju ima vremena.

Teniska senzacija, uzorna tinejdžerka, dobra sestra: Ko je Olga Danilović?

Ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Saše Danilovića i poznate sportske novinarke Svetlane izjavila je da joj je teniski idol Novak Đoković i da ga mnogo poštuje kao osobu.

- Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba. Nadam se da ću imati mnogo finala kao Novak Đoković - rekla je 17-godišnja Olga i dodala da pritisak postoji, ali da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.

Olga Danilović: Ne igram tenis da bih bila model, već zato što je to moj život

 


Ona je navela da je Novak uvek bio veoma fin prema njoj.

- Svaki igrač ima svoj stil, moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba. On je bio i ostao neko na koga se ugledam. Iako ima zgusnut raspored i mnogo obaveza, uvek nađe vremena da popriča sa nama mlađima kad se sretnemo na turnirima. Veoma sam mu zahvalna na tome - rekla je Danilovićeva za ruski "Sport ekspres".

Olga kaže da Nole prati sve nade srpskog belog sporta i stalno se interesuje za njihove rezultate.

- Stalno me pitaju koje savete mi daje. Onda uvek ispričam kako to izgleda kada ga mi mlađi sretnemo. On kaže: "Zdravo", a za nas je to već "vau". Nije nam potrebno ništa više, ali on nastavlja i odjednom ti kaže: "Video sam da si pobedila, čestitam!" Taj osećaj je neverovatan - zaključila je.

 

Olga Danilović – teniska zvezda u usponu: U tati prepoznajem sebe

Neposredno nakon pobede nad Anastasijom Potapovom, Olga koju su svetski mediji već proglasili teniskom senzacijom i zvezdom u sponu, otkrila je koliko je porodica, a posebno mama Svetlana, ključna za njen uspeh.

- Veoma sam bliska sa mamom. Ona putuje sa mnom na sve turnire. Bez nje ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Prošla je sa mnom sve moje srećne, ali i tužne trenutke. Ona radi više stvari nego ja na terenu. Nikada neću moći dovoljno da joj zahvalim na svemu. Radi sve za mene i mnogo sam želela da proslavim ovaj trijumf sa njom - istakla je Olga za "Sport ekspres".

Olga Danilović svetska senzacija: Nova teniska zvezda je rođena i dolazi iz Srbije

Profesionalno bavljenje sportom podrazumeva dosta odricanja.

- Često sam razdvojena od ostalih članova porodice i oni mi stalno nedostaju. Brat i sestra me stalno podržavaju. Gledali su prenos i vikali "čestitamo, čestitamo". To je bilo baš slatko. Fale mi mnogo, i ja njima, ali smo se već navikli na taj život i česta putovanja - istakla je 17-godišnja teniserka.

Maja Gašić

Autor