Petar i Aleksandra Jelić: Naša borba za Vuka

Autor:

01.08.2018 10:10

Foto:

Foto:



Pošto im je preminuo prvi sin Viktor, gitarista YU grupe i njegova supruga, profesorka muzike, odlučili su da daju sve od sebe kako bi drugom nasledniku obezbedili maksimalne uslove za lečenje, zbog čega su se odselili u Švedsku

U želji da omoguće što bolje uslove za odrastanje i negu dvoipogodišnjeg sina Vuka, gitarista YU grupe Petar Jelić (45) i njegova supruga Aleksandra (36) odselili su se u Švedsku. Vuk je prvih godinu dana života gotovo neprekidno proveo u bolnici, imao je osam operacija kako bi se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo. Poslednjih godinu i po Petar i Aleksandra svu pažnju usmeravaju na sinovljevu rehabilitaciju.

- Prošlog leta na moru shvatili smo da imamo i želju i obavezu da učinimo sve što možemo da za Vuka napravimo što bolje uslove za budućnost, i da ne treba da se ograničavamo samo na našu zemlju. Nikad nismo razmišljali da odemo iz Srbije, ali sad se javila potreba da to uradimo kako bi naš sin dobio odgovarajuću medicinsku negu - otkriva Petar Jelić. - Švedska nam je bila prvi izbor zbog sjajnog socijalno-medicinskog programa, veoma humanog, koji se ne oslanja na savest pojedinca nego na dobro osmišljen sistem. Tamo imamo i mnogo prijatelja, što je uvek olakšavajuća okolnost, pa smo polako počeli da stvaramo uslove za dolazak. Oko Nove godine prijatelj nam je javio da se u internacionalnoj školi traži profesor muzike, Aleksandra je aplicirala, dobila posao i za četiri dana se spakovala i otputovala. Vuk i ja smo ostali u Srbiji još mesec, dok nismo sredili sve stvari, pa smo joj se i mi pridružili u Ešilstuni, manjem gradu udaljenom stotinak kilometara od Stokholma.

Ostatak ispovesti Petra i Aleksandre Jelić pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. jula!

Maja Gašić

Autor