Denis Kvejd: Javno pokajanje lošeg momka Holivuda

Autor:

12.08.2018 22:00

Foto:

Foto:



Prilikom gostovanja u emisiji ‘Today’ na televiziji NBC holivudski glumac iskreno je govorio o problemima s kokainom, braku s Meg Rajan i ljubomori koju je osećao zbog uspeha nekadašnje supruge

Američki glumac Denis Kvejd (64) iskreno je progovorio o zavisnosti od kokaina i odnosu s koleginicom Meg Rajan (56) s kojom je bio u braku 10 godina. Gostujući u emisiji “Today” zgodne autorke Megin Keli na NBC-ju, Kvejd je otkrio da je počeo da se drogira čim je stigao u Holivud, i priznao da mu je smetala popularnost bivše supruge. Istakao je da je droge bilo na svakom koraku, čak je bila uključena i u budžet filmova.

Ove zvezde su bile na vrhuncu slave, a onda su odlučile da odustanu od karijere

Konzumiranje narkotika stvorilo mu je mnoge probleme, među ostalima i nesanicu, pa je jedno vreme spavao samo sat dnevno. Uvek kada bi se probudio želeo je da kaže ne poroku, ali se kokainu vraćao već u poslepodnevnim satima.

- Odrastao sam šezdesetih i sedamdesetih, kad je stav prema drogi bio drugačiji. Neki producenti su kupovinu narkotika uključivali i u budžete filmova. Tokom osamdesetih konzumirao sam kokain svaki dan. Proveo sam noći moleći Boga da me skloni od te napasti. Zaklinjao sam se da je neću uzimati, jer sam spavao samo sat dnevno. Međutim, po podne sam shvatao da mi stanje nije loše. Bio sam u začaranom krugu. Imao sam vizije u kojima sam video sebe ili mrtvog, ili ostavljenog bez ikoga i ičega u životu - ispričao je glumac koji je igrao u brojnim holivudskim ostvarenjima, kao i u filmu “Spasitelj” Predraga Gage Antonijevića, zajedno sa Natašom Niković i Sergejom Trifunovićem.

LOŠ MOMAK

Dodao je da je na vrhuncu karijere, dok je bio u braku sa glumicom Pi Džej Soles, zapravo dotakao dno.

- Kad sam snimao “The Big Easy” krajem osamdesetih, stalno sam bio u komi. Pratio me je glas “lošeg momka”, što mi se tada činilo u redu, ali zapravo sam bio budala.

Kvejdovo gostovanje u gledanoj TV emisiji nije njegova prva javna ispovest o drogiranju. Napisao je članak za Njuzvik 2011. u kojem je opisao kako se odlučio na rehabilitaciju:

- Jedne večeri sam s bendom svirao u klubu u Los Anđelesu, a onda se bend raspao bez posebnog razloga. Jednostavno, svi su poludeli. Imao sam viziju da ću umreti ako nešto ne promenim. Sledećeg jutra sam se prijavio na odvikavanje.

Denis je tek nekoliko puta spomenuo bivšu suprugu Meg Rajan. Ipak, priznao je da ga je mučila njena popularnost dok su bili zajedno.

- Kad smo se Meg i ja sreli, bio sam vrlo poznat. Vezu smo počeli na snimanju filma “Odavno mrtav”, posle kog je moja karijera krenula nizbrdo. Osećao sam da nestajem.

Kvejd i Rajanova, koja se proslavila ulogom u melodrami “Kad je Hari sreo Sali”, venčali su se 1991, na Dan zaljubljenih. Godinu kasnije dobili sina Džeka i njihova sreća se uvećala, dok ime je brak slovio za jedan od najstabilnijih u industriji pokretnih slika. Dve godine posle izgovorenog “da” glumica je postala jedna od najvećih zvezda Holivuda zahvaljujući hitu “Besani u Sijetlu”. Nizala je gledane filmove: “Kad čovek voli ženu”, “Francuski poljubac”, “Grad anđela”, “Stigla vam je pošta”, međutim, Denisova karijera je stagnirala.

- Nas dvoje bismo šetali ulicama Njujorka i svuda bi se čulo “Meg, Meg”. Tada sam osetio kao da ne postojim pored nje, i to me je porazilo - rekao je glumac.

Zbog preljube su umalo uništili karijeru

Razdor je usledio pošto je Rajanova snimila triler “Dokaz života” sa Raselom Krouom, kada se Holivudom proširio trač da je u intimnoj vezi sa Autralijancem. Razveli su se 2001, a javnost je krivicu svalila na glumicu.

- Brak sa Meg je bio prilika za sazrevanje, mnogo sam naučio iz tog odnosa - rekao je glumac, za kog je njegova bivša supruga tvrdila da ju je varao dok su bili zajedno, što on nije demantovao.

Meg Rajan je od 2010, sa prekidima, u vezi sa muzičarem Džonom Melenkampom. Posle uspeha filma “Dan posle sutra” 2004. Kvejd se venčao sa 18 godina mlađom Kimberli Bafington, sa kojom je 2007. dobio blizance, Tomasa i Zoi. Razveli su se u aprilu ove godine, a glumac je sada u ljubavi sa 32 godine mlađom manekenkom Santom Auzinom.

Maja Gašić

Autor