Milena Dravić o suprugu Draganu Nikoliću: Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne

Autor: Svetlana Stojaković

16.08.2018 21:31

Foto:Velikoj filmskoj divi, zvezdi srpske kinematografije, prija pažnja koju dobija na svakom koraku od publike, a ona joj daje i snagu da nastavi borbu sa opakom bolešću, i priznaje da uvek oseća da je suprug Dragan-Gaga Nikolić pored nje i uz nju

EKSKLUZIVNO Milena Dravić: Moj život je sad u božjim rukama

- Veliku podršku u životu imala sam u mom suprugu. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile zahvaljujući njemu. Dragan je još tu za mene. To nije moja fikcija. Bez tog osećaja da je tu ne znam da li bih mogla dalje. Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne. Posle Draganovog odlaska mnogo me je pogodila i smrt Nebojše Glogovca. Nisam imala dece, ali sam Glogovčevu smrt doživela kao da mi je sin umro. On je bio najbolji glumac srednje generacije. Njegova uloga u “Ustavu Republike Hrvatske” nešto je najbolje što je mogao da nam ostavi pre nego što je prebrzo otišao. I dan-danas se sećam kako smo za vreme bombardovanja 1999. snimali “Nebesku udicu”. On je igrao sina Kaju, a ja njegovu majku - rekla je proslavljena glumica za magazin "Gloria".

Објава коју дели #visitserbia (@cepbc) дана 4. Авг 2018. у 10:23 PDT

Pula se poklonila divi: Petnaestominutne ovacije za Milenu Dravić u Areni (video)

Ima li nešto što Draganu niste rekli za života, a želeli ste?

- Ništa konkretno. Naš glumački posao oduzimao nam je mnogo vremena, onog koje je trebalo da provedemo zajedno. Trebalo je da više budem s njim. Mnogo smo radili, nekad išli iz filma u film, ali u najtežim trenucima bili smo upućeni jedno na drugo. Borio se kao lav, do poslednjeg daha. Voleo je život, bio je veliki džentlmen, stalno se trudio da me nasmeje. Voleo je decu. Voleo je prijatelje, imao ih je mnogo, i uvek ih je pomagao.

Vuk Kostić o odlasku dragih kolega: Teško mi je da pretočim tugu u reči, ona je samo za ćutanje

Plovi li danas Gagin čamac Jadranom, onaj koji ste poklonili vašem prijatelju Radetu Šerbedžiji?

- Šerbedžija je Draganov i moj veoma dobar prijatelj. U životu se nebrojeno puta pokazao velikim u našem prijateljstvu. Hvala mu za reči da sam ja sami film i da su moje oči jugoslovenski film. Ima istine u tim rečima. Kada sam bila u Puli, otišla sam do Fažane da vidim gde je Draganov čamac. Već se smrkavalo, tražili smo čamac, ali sam se umorila i morala sam da sednem. Posle nekog vremena prišao mi je jedan ribar i rekao: “Gaga je”, misleći na čamac, “na Brionima. Odvezao se pre deset dana”.

Rade Šerbedžija: Prijatelji žive dok ih pamtimo