Branko Cvejić: Hrabro srce

Autor:

21.08.2018 17:00

Foto:

Foto:



Umesto da monodramom zatvori ovogodišnje Raške duhovne svečanosti, popularni dramski umetnik morao je u bolnicu na hitnu operaciju, koja je, po prvim procenama, sanirala njegov zdravstveni problem

Branko Cvejić, doajen srpskog i jugoslovenskog glumišta, proteklu pozorišnu sezonu završio je briljantnom ulogom u komadu “Zašto je poludeo gospodin R” u režiji Bobe Jelčića, što je ujedno bila i poslednja premijera u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Kritika je ovu predstavu dočekala blagonaklono, a publika velikim aplauzom, i njen uspešan teatarski život nastavlja se od jeseni.


A iako se pozorišne vedete tokom leta uglavnom odmaraju, Branko Cvejić kao svaki radoholik ne miruje. Već je krenuo da pravi planove, počeli su pregovori i pripreme za novi komad u Beogradskom dramskom pozorištu, a popularni Bane Bumbar trebalo je da zatvori Raške duhovne svečanosti, koje obeležavaju 25 godina postojanja. Prihvatio je da poslednje večeri u Raškoj odigra monodramu po tekstu Ane Đorđević, a u slavu ovogodišnjeg dobitnika nagrade “Stefan Prvovenčani” Đorđa Kadijevića. Razmišljao je i kako će sa prijateljima tamo uživati, odgledati neku od predstava sa vrlo probranog repertoara i opuštati se u idiličnoj atmosferi ovog predivnog kraja.

Međutim, nekoliko dana pred polazak nije se osećao dobro.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 20. avgusta!

Maja Gašić

Autor