Tom Hardi: Loš momak na dobrom glasu

Autor:

23.08.2018 15:30

Foto:

Foto:



Dok očekuje treće dete, drugo sa suprugom Šarlot Rajli, britanski glumac koji se dugo družio s alkoholom i kokainom najavljuje da će snimati manje filmova jer želi da provodi više vremena s porodicom

Britanski glumac Tom Hardi (40) postaće otac treći put. Njegova supruga i koleginica Šarlot Rajli (36) ponovo je u drugom stanju. Njoj će ovo biti drugo dete, a Tomu treće, s obzirom na to da ima sina Luisa iz veze sa Rejčel Spid. Izvori bliski paru potvrdili su za Mejl onlajn da je Šarlot trudna, iako vešto skriva stomačić.

Tom Hardi i Šarlot Rajli: Stiže druga beba

Njih dvoje su se upoznali na snimanju serije “Orkanski visovi” 2009. i od tada svoju intimu čuvaju samo za sebe, pa tako nikada nisu govorili o svom odnosu, niti saopštili ime prvog deteta koje su dobili 2015. Tom je zaprosio Šarlot 2010, a venčali su se četiri godine kasnije na jugu Francuske u krugu prijatelja i porodice. Njemu je to drugi brak: od 1999. do 2004. bio je oženjen Sarom Vord.

Da mu prija što će ponovo biti tata, kao i da je spreman da se odrekne poroka, dokaz je taj što je glumac običnu cigaretu zamenio elektronskom. To je priznao nedavno na Komik-kon festivalu u San Dijegu, gde je predstavio novi film “Venom” u kom tumači istoimenog Marvelovog antijunaka. Ovim ostvarenjem, za koje je dobio honorar od sedam miliona dolara, Hardi se priključio popularnoj družini Marvelovih glumaca u kojoj su, pored ostalih, Robert Dauni Džunior, Kris Evans, Kris Hemsfort, Skarlet Johanson i Kris Prat.

DRAMA PORED BAZENA

Kako je izjavio u San Dijegu, nije se nadao tome da će ući u odabrano Marvelovo društvo i postati jedan od najtraženijih i najpopularnijih glumaca današnjice. Dodao je da je u svet glume zakoračio bežeći od poroka kojih je želeo da se reši.

Tomov život pre petnaestak godina nije bio nimalo glamurozan kao danas, već ispunjen alkoholom i drogom. Dugo se borio sa ovim zavisnostima, a kada je mislio da je konačno stavio tačku na njih, one su ga zarobile još više. Sa 11 godina počeo je da udiše lepak. Ubrzo je bio izbačen iz škole zbog krađe i uhapšen zbog prebrze vožnje u ukradenom automobilu. Kruna tog buntovničkog života bila je upotreba alkohola i kokaina koji su mu ozbiljno narušili zdravlje: 2003. pronađen je kako nepokretan leži pored bazena. Preživeo je, a to iskustvo bilo mu je lekcija da krene na odvikavanje. Danas priznaje da već 15 godina nije okusio ni kap alkohola, a za to zahvaljuje timu lekara koji je o njemu brinuo tokom rehabilitacije na koju se dobrovoljno prijavio. Hardi otvoreno priča o svojim problemima sa porocima jer smatra da tako može da pomogne svima koji su u kandžama zavisnosti.

Sasvim drugačiji “Pobesneli Maks”: Tom Hardi čita deci priče za laku noć

Umesto drogiranja i opijanja, energiju je usmerio na intenzivno vežbanje i boks. Od poroka ga je odvratila gluma, o kojoj je razmišljao dok je bio u teškom stanju. A glumačkom pozivu, pozorištu i filmu, usmeravali su ga i roditelji, majka Eni Baret Hardi, umetnica i slikarka irskog porekla, i otac Edvard Hardi, pisac, koji nisu štedeli na njegovom obrazovanju.

UČENIK ENTONIJA HOPKINSA

Tom se prvo oprobao kao model i uz obrazloženje da je “senzualan i misteriozan mladić izuzetno lepih plavih očiju” pobedio je na jednom takmičenju za manekene. Međutim, ipak se posvetio glumi i zanat učio u Londonskom dramskom centru, gde mu je jedan od mentora bio legendarni glumac Entoni Hopkins.

Od oskarovca nagrađenog za ulogu Hanibala Lektora u trileru “Kad jaganjci utihnu” Hardi je naučio da svaka nova uloga treba da bude priča za sebe. Zato je u svakom filmu drugačiji: bilo da je prevarant u “Početku”, negativac u “Usponu mračnog viteza”, čovek na životnoj raskrsnici u “Opasnom pozivu” ili prepredeni revolveraš u “Povratniku”, za kog je bio nominovan za Oskara.

Bred Pit je pao sa trona – ko su najseksi muškarci današnjice?

Neverovatna moć transformacije omogućila mu je da se oproba u skoro svim žanrovima.

Prvu ulogu na televiziji dobio je 2001. u seriji “Braća po oružju”. Na velikom platnu je krenuo od epizode u “Padu crnog jastreba”, koju mu je poverio čuveni reditelj Ridli Skot, sa kojim je nedavno realizovao seriju “Tabu”, u koju je uložio svoj novac. Glumac je rizikovao i kao producent uspeo da snimi prvih 10 epizoda i domogne se “pozitivne nule”. “Tabu” će imati drugu sezonu, ali ne pre kraja 2019. godine.

Tom je veliki ljubitelj životinja, naročito pasa. Udomio je dva, Maksa i Vudstoka. Bavi se i humanitarnim radom, pa je 2010. postao ambasador humanitarne organizacije princa Čarlsa koja pomaže mladima da ostvare svoje snove. Često se nalazi na listama najzgodnijih, najbolje obučenih i najlepših muškaraca, a 2016. bio je proglašen za najuticajnijeg čoveka u šou-biznisu u Velikoj Britaniji. Primajući tu nagradu, našalio se da je apsolutno zaslužuje jer je tokom 2015. snimio pet filmova, među kojima ekranizaciju romana “Dete 44” i “Legendu”, u kojoj je tumačio blizance. Tada je obećao da će snimati manje. Obećanje je ispunio: naredne godine gledaćemo ga samo kao Ala Kaponea u ostvarenju “Fonzo”.

Maja Gašić

Autor