Hari i Megan: Strast jača od protokola

Autor:

25.08.2018 21:30

Foto:

Foto:



Dok Velika Britanija nestrpljivo iščekuje prve plodove njihove ljubavi, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa zabavljaju se kršeći pravila kraljevskog ponašanja, no govor tela pokazuje da rade na tome da ispune želje svojih podanika

Vojvotkinja od Saseksa žrtvovala je proslavu svog 37. rođendana kako bi sa suprugom Harijem došla na venčanje njegovog prijatelja iz detinjstva Čarlija van Straubenzija (30), finansijskog menadžera plemenitog roda. On se 4. avgusta oženio Dejzi Dženks (27), snimateljkom specijalizovanom za snimanje svadbi i raznih veselja, i to u srednjovekovnoj crkvi u Frenšamu, selu udaljenom šezdesetak kilometara od Londona. Mladoženji je venčani kum bio princ Hari, što dovoljno govori koliko su bliski, a tome svedoči i činjenica da su Čarli i Dejzi bili među VIP gostima kad se Hari ženio Megan. Priča se da je Van Straubenzi tada bio izuzetno veseo i zabavan svat, posebno kad se duhovito prisećao njihovih mladalačkih provoda.

Mladenci Čarli van Straubenzi i Dejzi Dženks: princ Hari bio im je kum na venčanju

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u Frenšam su došli odvojeno, s obzirom na to da je Hari s mladoženjom i njegovim užim krugom prijatelja uoči venčanja morao da ode na svečani ručak i popije nekoliko žestokih pića za ohrabrenje. Megan je stigla u haljini kratkih rukava kanadskog modnog brenda Club Monaco (cena oko tristo evra), na glavi je imala zagasiti fascinator iz radionice Filipa Trejsija, a obula je cipele s visokom potpeticom, model Deneuve luksuznog brenda Aquazzura. Za razliku od vojvotkinje, modni znalci primetili su da je nehajni Hari za prijateljevo venčanje obuo poprilično pohabanu obuću: posred đona prinčeve leve cipele isticala se duboka poderotina nalik rupi na asfaltu.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa - jedini par u kraljevskoj porodici koji se čvrsto drži za ruke i na javnim događanjima

Posle obreda kraljević s prosjačkim đonovima i njegova aristokratski elegantna supruga izašli su iz crkve zaljubljeno se držeći za ruke, što baš i nije po kraljevskom protokolu. Uz to se još vojvotkinji otkopčalo gornje dugme na haljini tako da su prisutni mogli da vide čak i njen grudnjak. Ni Hari ni Megan nisu primetili taj kiks, iako su se netremice milo gledali i gutali pogledima. Dušebrižnici im neprestano poručuju da malo smire javne izlive emocija, pogotovo nakon što im se krajem jula na pobedničkom postolju polo kupa Sentebale omakao vlažan poljubac pred publikom i kamerama. Pravu ljubav očito nije lako obuzdati čak ni olovnim okovima bakingamskog protokola.

Oni su sledeći: u oktobru se uzimaju princeza Judženi i njen verenik Džek Bruksbank

Među zvanicama na svadbi u Frenšamu bila je i princeza Judženi sa svojim verenikom Džekom Bruksbankom. Njih dvoje venčaće se 12. oktobra u kapeli dvorca Vindzor. Ekološki osvešćena princeza nedavno je objavila da je njen dom u Kensingtonskoj palati potpuno očišćen od plastike, a nada se da će takvo biti i njeno venčanje.

Megan u crnom na venčanju najboljeg Harijevog prijatelja

Premda je porodica Straubenzi bliska i s vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža (Čarlijev brat Tomas krsni je kum njihovoj kćerki, princezi Šarlot), Vilijam i Kejt nisu došli na Čarlijevo venčanje jer su malo produžili letovanje na ostrvu Mistiku u karipskoj državi Sveti Vinsent i Grenadini. Kako to nalaže tradicija, članovi britanske kraljevske porodice do kraja avgusta više neće zalaziti među građane, a početkom septembra biće objavljen novi raspored njihovih društvenih obaveza. Potom će se videti mogu li golupčići Hari i Megan napokon obuzdati javne razmene nežnosti ili će i dalje otvoreno demonstrirati da je njihova ljubav ipak jača od protokola.

Pobedu na polo kupu Sentebale Hari i Megan proslavili su strastvenim poljupcem

 

Maja Gašić

Autor