"Sa anđelima pevaj danas": Na današnji dan Nebojša Glogovac bi proslavio 49. rođendan

Autor: Maja Gašić

30.08.2018 12:39

Foto:

Foto:Prošlo je nepunih sedam meseci od smrti Nebojše Glogovca, vrsnog dramskog umetnika i po mnogima najtalentovanijeg glumca srednje generacije. Otišao je prerano, u 48. godini, nakon kratke borbe sa kancerom.

U društvu Gage, Bate i Mande: Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji velikana

Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana rodom iz Dramiševa i Milene iz Nevesinja. Kad mu je bilo šest godina, preselili su se u Pančevo. Rado se sećao detinjstva u Trebinju, za koje je uvek govorio da ima posebno mesto u njegovom srcu.

“Evo meni moga vojvode”: Dirljivo sećanje Nebojše Glogovca na detinjstvo i rodno Trebinje

Kažu da veliki ljudi i umetnici nikad ne umiru, a zahvaljujući brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu, Nebojša će zasigurno živeti večno. Bogdan Bilogorac, Fadil, Kaja, Živac, Mladen… samo su neke od njih. Za ulogu Hamleta, u istoimenoj predstavi po delu Vilijama Šekspira i u režiji Aleksandra Popovskog, posthumno je nagrađen priznanjem “Miloš Žutić".

In memoriam: Nebojša Glogovac o roditeljskom ponosu i odrastanju u svešteničkoj porodici

Glogovac je preminuo 9. februara i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Iza sebe je ostavio suprugu Milicu Šćepanović, ćerku Sunčicu i sinove Miloša i Gavrila.

Užičani odali počast voljenom glumcu: Replika po kojoj ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca (foto)

Bio je jedan od retkih umetnika čija smrt je duboko pogodila, ne samo porodicu i kolege, već i ljude koji ga ne intimno ne poznaju. Na dan njegovog rođenja, brojne kolege i prijatelji su se oglasili na društvenim mrežama dirljivim porukama...

Njegov veliki prijatelj Sergej Trifunović zamislio je kako bi mu čestitao rođendan da je Nebojša živ...

 

Објава коју дели Sergej (@dick_whistler) дана 30. Авг 2018. у 3:15 PDT

"Piše u novinama da ti je rođendan.”
“Lažu.”
“Srećan ti rođendan, svejedno “
“A Ligu šampiona da mi čestitaš?”
“E sad je.... I rođendan i Ligu šampiona... Dobro, srećan ti rođendan i Liga šampiona.”

- Sa anđelima pevaj danas - napisala je glumica Sloboda Mićalović.

 


 - To ne zavisi od nas, zato što je sam život metamorfoza, a čovek - njegova forma koja može da se menja. Srećan ti rođendan - napsiala je glumica Milena Živanović.

 

Објава коју дели misa (@miodragdragicevic14) дана 30. Авг 2018. у 1:23 PDT

Mladi glumac Miodrag Dragičević koji se pridružio ekipi serije "Ubice mog oca", u kojoj smo takođe gledali Nebojšu Glogovca, napisao je kratko "srećan rođendan".

Simbolično, dan nakon uspeha crveno-belih, glumac Viktor Savić, Nebojšin kolega i "brat zvezdaš" objavio je fotografiju sa tribina.

 

- Za tebe, Glođe brate - napisao je u komentaru.

 

 

Maja Gašić

Autor