Branko Cvejić: Hrabro srce popularnog Baneta Bumbara

Autor:

31.08.2018 21:32

Foto:

Foto:



Umesto da monodramom zatvori ovogodišnje Raške duhovne svečanosti, popularni dramski umetnik morao je u bolnicu na hitnu operaciju, koja je, po prvim procenama, sanirala njegov zdravstveni problem

Branko Cvejić, doajen srpskog i jugoslovenskog glumišta, proteklu pozorišnu sezonu završio je briljantnom ulogom u komadu “Zašto je poludeo gospodin R” u režiji Bobe Jelčića, što je ujedno bila i poslednja premijera u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Kritika je ovu predstavu dočekala blagonaklono, a publika velikim aplauzom, i njen uspešan teatarski život nastavlja se od jeseni.

Branko Cvejić: Divim se ljudima u Srbiji

Sa kolegama Borisom Isakovićem, Bojanom Dimitrijevićem, Dubravkom Kovjanić i Jelenom Stupljanin u komadu "Zašto je poludeo gospodin R"

Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar i ekipa živeli u inostranstvu

A iako se pozorišne vedete tokom leta uglavnom odmaraju, Branko Cvejić kao svaki radoholik ne miruje. Već je krenuo da pravi planove, počeli su pregovori i pripreme za novi komad u Beogradskom dramskom pozorištu, a popularni Bane Bumbar trebalo je da zatvori Raške duhovne svečanosti, koje obeležavaju 25 godina postojanja. Prihvatio je da poslednje večeri u Raškoj odigra monodramu po tekstu Ane Đorđević, a u slavu ovogodišnjeg dobitnika nagrade “Stefan Prvovenčani” Đorđa Kadijevića. Razmišljao je i kako će sa prijateljima tamo uživati, odgledati neku od predstava sa vrlo probranog repertoara i opuštati se u idiličnoj atmosferi ovog predivnog kraja.

Međutim, nekoliko dana pred polazak nije se osećao dobro. Posle lekarskog pregleda utvrđeno je da mora na hitnu operaciju srca. Čitava stvar se odigrala veoma brzo i ozbiljan hirurški zahvat je izveden u najkraćem mogućem roku. Prijatelji i kolege su u prvi mah bili zabrinuti, ali po okončanju procesa svima se vratio osmeh na lice. Cveja je sve podneo izuzetno dobro i uspešno se oporavlja. Posećuje ga samo supruga Vesna, a on već razmišlja šta će da radi kada izađe iz bolnice.

Uprkos želji mnogih: Zašto serija “Jagode u grlu” ne može da ima nastavak?

Nadamo se da je Cveja svoj 72. rođendan, koji je bio u subotu 25. avgusta, proslavio u kućnoj atmosferi sa najbližima. Pa da ga od oktobra opet gledamo u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i na ostalim beogradskim scenama.