Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić: Sve važne datume proslavljamo s Ninom

Autor: Svetlana Stojaković

06.09.2018 22:00

Foto:

Foto:Uoči važnih datuma u svom emotivnom kalendaru, sedme godišnjice braka sa suprugom Ivanom Bosiljčićem i polaska kćerke Nine u prvi razred, pevačica Jelena Tomašević (34) posetila je Sevastopolj. Tamo je učestvovala na manifestaciji “Ruska mašta” koju je organizovao moto-klub “Noćni vukovi”, na čijem je čelu Aleksandar Zaldastanov, bliski prijatelj Vladimira Putina. Pred velikim brojem gledalaca Jelena je otpevala nekoliko srpskih i ruskih narodnih pesama. Na put na Krim krenula je sa suprugom Ivanom Bosiljčićem.

Porodične vrednosti Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević: Čist obraz nema cenu

- Pre dve godine sam pevala na osveštavanju Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru. Tada me je čuo Saša Žmakov, jedan od članova ruskih “Noćnih vukova”, koji me je preporučio za gostovanje u Sevastopolju. Kada sam dobila poziv, bila sam iznenađena, ali vrlo počastvovana. Već sam čula za njih i znala sam da su borci za pravdu, tradiciju i pravoslavlje. A kada sam na internetu videla kako izgleda ceo taj spektakl koji prave, nisam mogla da verujem da ću biti njegov deo.

Jelena Tomašević: Kćerku učim da bude hrabra i skromna

Moto-klub “Noćni vukovi” jedan je od najvećih i najorganizovanijih u Evropi, a njegov vođa Aleksandar Zaldastanov veoma je poštovan. Uprkos vladajućim stereotipima da su bajkeri opasni, mračni tipovi koji ne znaju ni za kakav red, on je oko sebe okupio izuzetno obrazovane ljude koji promovišu i čuvaju tradiciju i neprolazne civilizacijske vrednosti. S obzirom na to da se oko nastupa o svemu dogovarala s njim, Aleksandar je na Jelenu ostavio snažan utisak.

Na sceni je imala gružansku kapu smiljevac, koju je do Krima nosila u rukama da se ne bi oštetila

- Ivan me je već upoznao s njegovim likom i delom. Reč je o pravom džentlmenu, intelektualcu i umetničkoj duši. Zanimljivo mi je to što mu je nadimak Hirurg, koji je dobio po svojoj osnovnoj profesiji maksilofacijalnog hirurga. Pročitala sam sve zanimljivosti o Hirurgu i vrlo je neobično upoznati takvu osobu, koja pleni jednostavnošću i autoritetom. On je veliki prijatelj i poznavalac istorije Srbije i Kosova. U znak rusko-srpskog prijateljstva želeo je da glavna tačka u predstavi pripadne srpskoj pevačici, i time mi je učinio veliku čast. Tako sam saznala da on ima ogroman broj poštovaoca u našoj zemlji.

Oko svega u vezi sa nastupom konsultovala se upravo sa Hirurgom.

Supružnici su užival u druženju s bajkerima

- Hteo je da se pojavim u srpskoj narodnoj nošnji u jednoj pesmi koja simbolizuje period pobede, mira i blagostanja. Dodeljena mi je i uloga da predvodim kolo dece obučene u narodne nošnje mnogih nacija i da pevam “Solnjični krug”. Nošnju sam pozajmila iz KUD “Abrašević” iz Kragujevca, gde sam kao dete pevala kao solista u pevačkoj grupi “Smilje”.

MORNARICA I KOSOVSKI BOŽUR

Uprkos tome što ne govori ruski, nije imala tremu zbog pevanja na jeziku koji ne zna. Njen nastup izazvao je suze u publici.

- Posetila sam Rusiju nekoliko puta, ali nisam učila ruski. Međutim, iako ga ne govorim, razumem ga, pa sam i pre ovog nastupa više puta pevala na tom jeziku. U toku predstave izvela sam nekoliko ruskih i svojih pesama. Najuzbudljiviji trenutak bio je taj kad sam sa horom Crnomorske mornarice pevala pesmu “Ćelavjek bjespakojnava šastja”, posvećenu svim hrabrim ljudima, borcima za pravdu. Ipak, mislim da je numera “Kosovski božur” izazvala najviše emocija. Otpevala sam je u sceni sa ruskom mornaricom na velikoj bini.

Neobična porodica: Bosiljčići na okupu (foto)

Suprug Ivan Bosiljčić bio je oduševljen.

- Bio mi je velika podrška za nastup, kao i velika pomoć pri komunikaciji s ljudima. Inače, on je veliki ljubitelj “Noćnih vukova”, tako da mu je bilo posebno zadovoljstvo što je i on pozvan na ovaj put. Dobili smo poziv da budemo njihovi gosti svake godine. A kako stvari stoje, uskoro ću imati nekoliko koncerata u Rusiji.

Pre nego što krene ruska turneja, pevačica i glumac suočiće se sa važnim izazovima u životu svakog roditelja. Kćerka Nina krenula je u prvi razred, što će sigurno promeniti porodičnu dinamiku.

Ivan Bosiljčić: Kafa, slušalice i jaka koncetracija (foto)

- Uživali smo ovog leta maksimalno s našom Ninom. Išla je s nama čak i na moju mini-turneju po Republici Srpskoj. Uživali smo u Istri na moru, u Kragujevcu kod mojih, zatim u Užicu i na Zlatiboru kod Ivanovih. Imala je vrlo uzbudljivo leto, što je dobro jer sad polazi u prvi razred. Svesni smo da je to velika promena za svako dete i roditelje, ali mi se radujemo svakom danu njenog detinjstva. Veoma smo srećni zbog njenog polaska u školu, naša mala devojčica raste, a i mi zajedno s njom kao roditelji. Ovo leto je bilo uzbudljivo i lepo i na privatnom i na poslovnom planu.

Pre nego što je Nina krenula u školu na emotivnom kalendaru porodice Bosiljčić-Tomašević crvenom bojom obeležen je još jedan datum - 28. avgust. Na taj dan pre tačno sedam godina venčali su se na tajnoj ceremoniji u Gornjem Milanovcu.

- Sve važne datume uvek proslavljamo s Ninom. Priključe nam se i naše porodice ako su u mogućnosti. Trudimo se da se ne opterećujemo datumima, već da izražavamo ljubav i iznenađujemo jedni druge u običnoj svakodnevici. Tako je bilo i ovog puta, a sebi i suprugu poželela sam da se i dalje volimo.

U svemu usklađeni: Jeleni Tomašević suprug i ćerka priredili iznenađenje za rođendan (foto)

Par koji odlično funkcioniše više od deceniju u susret nadolazećim promenama rešio je da zameni stan kućom u mirnom kraju.

- To je bila naša davnašnja želja. Uživamo dok renoviramo i sređujemo naš novi dom.