Sali Fild: Tajna čuvana 60 godina

Autor:

19.09.2018 18:39

Foto:

Foto:



U knjizi koja se ovih dana pojavila u američkim knjižarama dvostruka oskarovka prvi put govori o seksualnom zlostavljanju kojem je bila izložena od strane očuha kad je bila devojčica

Da je Džoko bar bio okrutan i zastrašujući, bilo bi mi lakše. Ali on nije bio takav - rekla je glumica Sali Fild (71) u nedavnom intervjuu Njujork tajmsu povodom izdavanja memoara pod nazivom “U delovima”.

U ovoj njenoj izjavi sažeta je sva dramatika agonije kroz koju je prolazila, a koje možda nije bila ni svesna. Džoko, koji nije bio “ni okrutan, ni zastrašujući”, bio je Salin očuh, koji ju je, po njenom priznanju, seksualno zlostavljao sve do njene 14. godine. Glumica nije navela o kakvom tačno zlostavljanju je reč, ali je otkrila da je bila šokirana time što očuh nije bio grub prema njoj, i da joj je ta njegova navodna nežnost bila kao so na ranu. Mada, kaže, njena osećanja nisu bila samo odvratnost, nego čak i neka vrsta ponosa što očuh njoj, detetu, prilazi kao ženi!

- Osećala sam se i kao dete, bespomoćno dete, ali i da nisam više dete. Moćno! To je bila moć, i ja sam je posedovala u tom trenutku. Ali, istovremeno sam želela da ponovo budem dete.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 17. septembra