Bert Rejnolds: Poslednji holivudski mangup

Autor:

21.09.2018 17:00

Foto:

Foto:



Junak više od sto akcionih filmova voleo je žene, automobile i raskošan život: bogatstvo je spiskao zbog loših poslovnih poteza i skupog razvoda, a pre smrti je rekao da jedino žali što se nije više zabavljao

Otišao je još jedan od stare holivudske garde. Glumac Bert Rejnolds umro je 6. septembra u 82. godini, u bolnici u blizini svog doma u Džupiteru na Floridi. Naočiti šarmer mangupskog smeška, s iskrom u očima i muževno maljavih grudi, koje je rado pokazivao pred kamerama, zvezda više od 100 zabavnih akcionih ostvarenja, kao što su “Smoki i bandit”, “Zatvorski krug”, “Gator” i “Trka Kenonbol”, u kojima je opasne scene izvodio sam, bez pomoći kaskadera, bio je magnet za publiku.

- Mislim da sam ja jedini glumac koji je postao zvezda uprkos filmovima u kojima je glumio, a ne zbog njih. Snimio sam ih nekoliko koji su bili zaista idiotski - veselo je jednom izjavio Rejnolds, koji je punih pet godina, od 1978. do 1982, držao rekord na blagajnama kao glumac čiji filmovi prodaju najviše karata, što je poduhvat koji odonda nije ponovio niko, pa ni Tom Hanks.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 17. septembra

Maja Gašić

Autor