Suzana Petričević i Svetislav Bule Goncić: Sećanje na Sonju Savić

Autor: Maja Gašić

26.09.2018 16:45

Foto:

Foto:Povodom desetogodišnjice od smrti Sonje Savić, jedne od najtalentovanijih glumica u regionu, poznati dramski umetnici, prijatelji sa studija tragične heroine, otkrivaju malo poznate detalje iz njenog života

Ovog 23. septembra navršilo se deset godina od tragične smrti velike glumice i večite devojčice srpske kinematografije Sonje Savić. Preminula je u stanu na Vračaru u 47. godini života. Kako bismo podsetili na njen značaj, pozvali smo Suzanu Petričević (59) i Svetislava Buleta Goncića (58) koji su bili bliski s našom velikom dramskom umetnicom. S njom su se družili u različitim periodima, Bule od ranog detinjstva a Suzana od studija, uglas kažu da je bila najvrednija, najrevolucionarnija i najsamokritičnija. Smatraju da ju je upravo to odvelo na put bez povratka i ističu da je previše vremena prošlo otkad nije sa nama - čitav jedan život.

- Sonja je bila duboko emotivna, iskrena osoba, intenzivnog karaktera u svakom pogledu. Inspirisala je i inspiriše, siguran sam, sve one koji su je poznavali - priča Bule. - Ona, Zoran Cvijanović, Olivera Ježina, Dubravka Živković i ja bili smo u dramskoj grupi Bate Miladinovića. Samo što je Sonja bila mlađa dve godine. Nas dvoje smo bili veoma bliski, kao brat i sestra.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 24. septembra

Maja Gašić

Autor