Žizel Bindšen o mračnom perodu života: Želela sam da umrem

Autor:

26.09.2018 18:36

Foto:

Foto:



Teško je poverovati da jedan od najlepših žena sveta, bivša članica elitnih Viktorijinih anđela, nekada prolazila kroz veoma mračan period, a da je čak i pomišljala na samoubistvo.

Ima li sličnosti među sestrama? Žizel Bundšen i njena bliznakinja proslavile rođendan (foto)


Žizel Bindšen je u autobiografiji pod nazivom "Lessons: My Path to a Meaningful Life" otkrila da njen život u dvadesetim nije imao nikakav smisao. Svodio se na stalna putovanja, jurcanje s jedne revije na drugu, bila je hronično neispavana, a jedinu utehu nalazila je u alkoholu.

- Živela sam 100 milja na sat, pušila, pila, nezdravo se hranila, veoma malo sam spavala. Zapravo, živela sam u koferu, konstatno sam bila na pokretnoj traci, što znači da nikad nisam osećala da imam dom, da negde pripadam. Nisam imla vremena da razmislim o svom životu, jednostavno, to je bilo to. I kao većina ljudi u 20-im, osećala sam se neuništivo - ispričala je u memoarima manekenka.

Ali, takav život je ubrzo postao opterećenje za lepu Brazilku.

Žizel Bundšen: Tetovaža na ruci krije bolno sećanje

- Kada se prisetim ranih 20-ih, sećam se da sam se osećala bespomoćno i često sam se pitala da li uopšte želim da živim, razmišljala sam o samoubistvu - rekla je Žizel koja je priznala da je neko vreme bila zavisna od antidepresiva. Jedan od razloga bili su i napadi panike s kojima se borila punih devet meseci.

- Bojala sam se da uđem u lift, osećala sam da ne mogu da dišem - ispričala je manekenka koja se 2009. udala za sportistu Toma Brejdija s kojim ima dvoje dece.  - Osećala sam kao da svakog trenutka mogu da umrem, da će me nešto ubiti. Prvo avioni, zatim liftovi, a onda su to bili tuneli i hoteli, studija u kojima sam snimala, automobili... Imala sam utisak kao da sam zarobljena u kavezu, bezuspešno pokušavajući da dođem do vazduha. 

Maja Gašić

Autor