Andrija Kuzmanović: Čovek mora da bude zaljubljen da bi bio srećan

Autor:

28.09.2018 21:16

Foto:

Foto:



Iako trenutno nema devojku, glumac poznat po ulogama u filmovima ‘Montevideo, bog te video’ i ‘Montevideo, vidimo se’ i seriji ‘Senke nad Balkanom’ želeo bi da oformi porodicu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 2. Јан 2015. у 2:49 PST

“Jutro će promeniti sve”: Nova serija okupila omiljene glumce mlađe generacije (foto)

Vrlo zaposlenog glumca Andriju Kuzmanovića (34) ljudi sve češće prepoznaju na ulici. Ljubazno i sa osmehom mu prilaze, oslovljavaju ga sa Jakša el Grande zbog “Montevidea”, u kojem je tumačio lik čuvenog golmana Milovana Jakšića, ali i sa Stanko zbog inspektora Pletikosića u seriji “Senke nad Balkanom”. Obe serije doprinele su njegovoj popularnosti, koja ga nije iskvarila. Skroman je i srdačan kakav je bio još u vreme kada mu je Dragan Bjelogrlić 2010. dodelio prvu ulogu u emotivnom serijalu “Montevideo”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 27. Мар 2017. у 10:23 PDT

Andrija Kuzmanović: Nije mi važna ambalaža, žena može da me osvoji samo dobrom energijom

Kuzmanović je leto proveo radno: tokom 120 dana i noći snimao je seriju “Jutro će promeniti sve”, koja će od oktobra biti prikazivana na RTS-u. U njoj Andrija, Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković i Isidora Simijonović tumače četiri glavne uloge, mlade ljude u tridesetim koji su završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još tragaju za sobom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 14. Дец 2017. у 4:01 PST

Junaci serije “Jutro će promeniti sve” tragaju za svojim mestom pod suncem. Čemu se nadaju?

- Kao i svi mladi u Srbiji nadaju se boljem sutra. Svesni su gde žive, ne maštaju o mnogo novca, ali veruju da će jednog dana izroditi decu koja će živeti bolje. Ipak, imaju prijatelje koje mogu da pozovu kad god im zatreba pomoć. Klincima iz mog komšiluka često kažem da sve mogu da im uzmu, ali ne smeju da dozvole da im oduzmu duh. Samo duh može da vas podigne, da krenete iz početka ka nečemu boljem. Lik koji igram, Ljuba, u potrazi je za sobom i stalno kreće iz početka. Ne odustaje, nikada mu nisu slomili duh. Došao je iz unutrašnjosti da igra rukomet u Beogradu, međutim, bavi se svime sem sportom. On pokušava da ostane u Beogradu koji svašta pruža, ali i mnogo uzima. Ima prijatelje koji mogu da mu pruže dom, utočište, da se oseti kao da je kod kuće.

Posmatrajući vas na snimanju, stiče se utisak da ste od onih glumaca kojima je najvažnija igra?

- Glumački posao je najlepši posao na svetu, samo da ga radite naspavani. Uvek se igram. Kad prestanete da se igrate, prestali ste da živite. Taj posao radim iz ljubavi. Obećao sam sebi da neću glumiti ako ne postoji ljubav.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 14. Авг 2015. у 7:29 PDT

Šta ćete uraditi ako dobijete milionsku ponudu iz inostranstva a u tom projektu nema ljubavi?

- Tada ću pokušati da nađem neku novu ljubav u inostranstvu, recimo u tim milionima. Svestan sam da su naši glumci bolji od holivudskih. Međutim, znam gde živim, koliki su honorari, tako da se ne zanosim mnogo.

Jeste li pronašli ljubav privatno?

- Nemam devojku, ali sam zaljubljen. Neophodno je da nađete neku ljubav. Ako trenutno nemate partnera, budite zaljubljeni u nešto što ste propustili. Bez obzira na to da li se kajete ili ne, budite zaljubljeni u nešto u šta ste verovali da je bilo pravo. Ili u ono što osećate da će doći. Čovek mora da bude zaljubljen da bi bio srećan.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 9. Окт 2016. у 3:29 PDT

Pozorište napustilo scenu: Premijera “Hotela 88” okupila glumačku elitu u hotelskoj sobi (foto)

Kakva treba da bude devojka koja će stajati uz vas?

- Ona mora da bude fleksibilna, jer ja nisam jednostavan. Negativno reagujem na promene. Svestan sam da čovek mora sebe da koriguje, ali ako dođete do toga da vam neko drugi ukazuje da treba da se promenite, onda ste već u problemu. Imam 34 godine, znam da ne mogu da se promenim iz korena pošto su se neke stvari uklesale u moju ličnost i neki putevi su započeti. Međutim, zarad lepše budućnosti i života u zajednici moramo da se korigujemo.

Na snimanju serije "Jutro će promeniti sve"

Razmišljate o formiranju svoje zajednice, svoje porodice?

- Želeo bih da oformim porodicu, ali ne sa bilo kim. Dete možete uvek da napravite, ali morate da birate s kim. Priželjkujem sebi porodicu, živu i zdravu, a videćemo koliko će nas biti.

Želite da se ostvarite kao otac?

- Naravno. Jedva čekam da dobijem dete. Verujem da ću to prepoznati u nekom trenutku. Oseti se kada dođe momenat da se ostvarite i u toj ulozi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 20. Мар 2018. у 8:05 PDT

U kakvoj porodici ste vi rasli?

- Rastao sam u mnogobrojnoj porodici, u kojoj nikad nije bilo svađe. Jesu postojale čarke, ali ništa dramatično. Za vreme bombardovanja 1999. svi smo bili u jednom velikom stanu, tri porodice u 120 kvadrata. Bilo je ludo, imali smo jedno kupatilo, dva toaleta, jednu kuhinju, ali nikada nije bilo gužve. Rastao sam sa dve sestre, majkom, tetkom, bakom i dekom. Muškarci iz moje porodice su uglavnom putovali, bili su van zemlje zbog posla, a žene su bile kod kuće. Iako su bile ostvarene u svojim poslovima, bile su usmerene na decu. Iz kuće nosim zdravu atmosferu. Učili su me da budem normalan i da je porodica uporiše. Šta god da sam radio, moji najbliži su to znali prvi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели andrija kuzmanovic (@pedzidzons) дана 27. Окт 2017. у 6:30 PDT

Andrija Kuzmanović: Legende se čuvaju u srcu i nose na grudima (foto)

Kakvu ulogu priželjkujete?

- Svestan sam da me je obeležila prva, lik Jakše u “Montevideu”. S druge strane, Stanko Pletikosić u “Senkama” je bio kompleksniji lik, došao je iz druge sredine, znao je šta želi i išao je ka svom cilju. Želeo bih da igram negativca. Parametar za takvu ulogu mi je Gari Oldman. On nikada sebi nije nalepio etiketu negativca. Gledali smo ga u “Hariju Poteru” kao dobrog čarobnjaka i navijali za njega. A svi smo ga se plašili u “Profesionalcu”. Pametan glumac mora sebi da priušti da i negativca i pozitivca odigra istinito, a da mu ne prilepe samo jedan žanr.