Vesna Trivalić: Povratak kući s mnogo emocija

Autor: Svetlana Stojaković

09.10.2018 10:12

Foto:Kada se pre 12 godina s porodicom preselila u Dubai, glumica nije pretpostavljala da će njen povratak u rodni Beograd i na pozorišnu scenu obilovati snažnim emocijama, što predstavlja jasan pokazatelj da je uradila pravu stvar

Jedna od najpopularnijih srpskih glumica Vesna Trivalić (53) vratila se u Beograd na pozorišne daske sa kojih je pre 32 godine krenula da niže nezaboravne uloge po kojima nam se duboko urezala u sećanje. Njen povratak u Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) dočekan je sa oduševljenjem i snažno je obojen emocijama jer jedna od najdarovitijih domaćih glumica nije izašla na pozorišnu scenu 17 godina. Izvođenje komada “Vrat od stakla”, prema tekstu Biljane Srbljanović a u režiji Jagoša Markovića, i publika i Vesna Trivalić očekivali su s nestrpljenjem. Ushićenost zbog ponovnog igranja dramska umetnica nije mogla da sakrije otkad je prihvatila poziv upravnice JDP-a Tamare Vučković. Koliko joj znači povratak u teatar govori njeno priznanje da je u dubini duše u jednom trenutku bila odustala od njega.

- Sve ove godine Tamara Vučković me je brižno i nežno navodila ka sceni JDP-a, da bi to u poslednjih sedam godina u nekim cikličnim krugovima postalo intenzivnije. Moj odgovor na njen poslednji poziv iznenadio je i nju i mene. Ne znam ko je iz mene odgovorio: “Da, hoću, pošalji mi tekst”. I tada je krenulo da se dešava sve ono lepo zbog čega sam upisala Fakultet dramskih umetnosti i nekako mi se život vratio, vratila mi se radost - kaže Vesna Trivalić.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 8. oktobra!