Metju Peri, zvezda "Prijatelja": Borba s porocima i izbrisano sećanje

Autor:

15.10.2018 19:56

Foto:

Foto:Holivudski glumac, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji ‘Prijatelji’, sporo se oporavlja od operacije u trbušnoj duplji, što mnogi dovode u vezu s njegovim nekadašnjim stilom života u kome je bilo mnogo mesta za alkohol, lekove i narkotike

Dva meseca nakon što mu je obavljen hirurški zahvat u trbušnoj duplji Metju Peri (49) nije napustio bolnicu. Glumac, koji se proslavio ulogom Čendlera Binga u TV seriji “Prijatelji”, operisan je početkom avgusta po hitnom postupku zbog perforacije creva, što je bilo praćeno jakim bolom u stomaku, ali oporavak ide veoma sporo.

Hitno operisan glumac Metju Peri, zvezda serije “Prijatelji”

Neimenovani izvor otkrio je Mirroru da je Peri celo leto proveo u jednoj bolnici u Los Anđelesu, što je ubrzo potvrdio i glumac napisavši na društvenim mrežama: “Tri meseca u bolničkom krevetu”. Holivudska zvezda nije odala više detalja o svom stanju.

Posle operacije Metjuov portparol je rekao da je glumcu drago što se mnogi brinu za njegovo zdravlje, ali da moli da se poštuje njegova privatnost, koju se i ranije trudio da sakrije.

Met Leblank: Kako se od zvezde “Prijatelja” postaje običan suprug i tata

- Iako sam igrao u seriji čije je epizode pratilo po 30 miliona ljudi, privatno sam vrlo zatvoren, ne volim da me gledaju ili pričaju o meni - priznao je svojevremeno Peri, koji je često u javnosti govorio o svojim rehabilitacijama i borbi s porocima, otkrivši da je imao problema sa zavisnošću veći deo svog života.

Koliko je poznato, on je već godinama “čist”, pa nije jasno zbog čega mu je odjednom pozlilo i zašto oporavak od operacije traje toliko dugo. Očigledno da ranija česta drugovanja sa alkoholom, lekovima i narkoticima sada uzimaju maha.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Friends (@friends) дана 4. Сеп 2018. у 9:06 PDT

Tokom devedesetih godina, u vreme kada je zahvaljujući seriji “Prijatelji” postao jedna od najomiljenijih TV zvezda, Peri se odao alkoholu. Uz to, nakon nesreće koju je doživeo vozeći skuter na vodi doktor mu je prepisao “vikodin” kako bi ublažio bolove. Međutim, glumac je nastavio da koristi lek i posle preporučenog roka i postao zavisnik, a ni narkotici mu nisi bili strani.

IZBRISANO SEĆANJE

Uzimajući u obzir sa kakvim se problemima suočavao, ne čudi što je to na njega ostavilo posledice.

Posle druge rehabilitacije slupao je svoj BMW

- Ne sećam se tri godine snimanja “Prijatelja”. Iz sećanja mi se izbrisalo sve što smo radili od treće do šeste sezone - priznao je glumac.

“Prijatelje” su svi voleli: Danas ih zbog ovoga ne bi snimila nijedna televizija na svetu (foto)

Ta vest se brzo proširila, a Metju nije krio da mu je teško da se odvikne od uživanja u alkoholu. Ekipa koja je snimala seriju bila je svesna njegovog stanja i toga da preteruje s porocima.

- Nisam mogao da stanem. Ubrzo su stvari postale loše i više nije bilo poente kriti. Tada su svi saznali da imam problem sa porocima. Nikada nisam bio pod uticajem nedozvoljenih supstanci na poslu, samo sam bio ošamućen - rekao je Peri.

Pošto su mnogi mediji brujali o njegovoj zavisnosti od alkohola i droga, glumac se prijavio na rehabilitaciji u Minesoti. Tvrdio je da je jedina stvar zbog koje je i dalje živ ta što nikada nije probao heroin. Međutim, nije dugo izdržao pa je vrlo brzo otišao na drugu rehabilitaciju, što je naišlo na veliko negodovanje kod publike. Između te dve prve rehabilitacije Metju je hospitalizovan zbog problema sa pankreasom, koji su nastali kao posledica uzimanja lekova. Tada je izgubio 10 kilograma. Po izlasku iz bolnice slupao je auto, prošao je nepovređen, a analize kojima je tada bio podvrgnut pokazale su da u krvi nije imao nedozvoljenih supstanci.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели matthew perry (@mattylangfordperry) дана 22. Сеп 2018. у 5:51 PDT

Prva uloga nakon “Prijatelja”: Dženifer Aniston vraća se na TV ekrane

Nije mu trebalo mnogo da ponovo poklekne pred porocima. Opet je otišao na rehabilitaciju, koja je očigledno za njega bila treća sreća, jer se nakon toga posvetio humanitarnom radu i pomaže drugima koji imaju sličnih problema. Svoju vilu u Malibuu je pretvorio u Centar za rehabilitaciju “Perijev dom”. Za uspehe na tom polju Obamina administracija dodelila mu je nagradu “Šampion oporavka”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Matthew’s birthday is in 2 days ?? #matthewperry #GoOn

Објава коју дели matthew perry (@mattylangfordperry) дана 17. Авг 2018. у 1:31 PDT

- Tokom teških dana nisam mogao ni da zamislim da ću primiti nagradu u Beloj kući. Moj život ima više smisla od kada sam počeo da pomažem ljudima. Imao sam mnogo uspona i padova u životu i mnogo divnih priznanja, ali najbolje se osećam kada mi priđe alkoholičar i pita “da li ćeš mi pomoći da prestanem da pijem?”, a ja mu odgovorim “da, znam kako se to radi” - ispričao je najmlađi član glumačke ekipe “Prijatelja”.