Žizel Bundšen: I lepotice pate

Autor:

23.10.2018 21:40

Foto:

Foto:



U nedavno objavljenim memoarima ‘Lessons: My Path to a Meaningful Life’ brazilska manekenka, muza Aleksandera Makvina i Karla Lagerfelda, otkriva da je imala probleme sa napadima panike i klaustrofobije i da je pomišljala i na samoubistvo

Jedna od najuspešnijih manekenki sveta Žizel Bundšen (38) otkrila je da je njen život u prošlosti bio u rasulu i da je razmišljala čak i o samoubistvu. Dok se mnogima činilo da brazilska lepotica živi savršeno - bila je jedan od najplaćenijih modela i zabavljala se sa najpoželjnijim muškarcima sveta - ona je proživljavala dramu. U memoarima “Lessons: My Path to a Meaningful Life”, objavljenim 2. oktobra, ona otvoreno govori o traumatičnom periodu života, kada se borila sa psihičkim problemima.

Žizel Bundšen: Tetovaža na ruci krije bolno sećanje

Slavna manekenka je u vreme najveće slave, kad su se poslovi za velike modne kampanje i čuvene kreatore nizali jedan za drugim, vodila rat sa samopouzdanjem, a zbog strahova je uzimala sedative. U knjizi je otkrila da je 2003. u avionu prvi put doživela napad panike, dok se kasnije borila sa klaustrofobijom i anksioznošću.

- Karijera mi je bila na vrhuncu, život mi je bio savršen, a osećala sam se bespomoćno. Svet oko mene je postajao sve manji, dešavalo se da se gušim - ispričala je Žizel.

Priznala je da je razmišljala o samoubistvu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gisele Bündchen (@gisele) дана 8. Мај 2018. у 5:41 PDT

- Verovala sam da me sve može ubiti. Prvo su to bili avioni, zatim liftovi, hoteli, studiji za fotografisanje, pa i automobili. Na kraju sam imala strah i od svog stana. Osećala sam se kao životinja zarobljena u kavezu i nisam mogla da dišem. Jednog dana sam pomislila: “Kada bih skočila sa terase, sve bi prestalo” - ispričao je čuveni Viktorijin anđeo.

Žizel Bundšen više nije najplaćeniji model, njeno bogatstvo nadmašila je…

Zahvaljujući podršci porodice, kojoj se požalila zbog tegoba kroz koje je prolazila, potražila je pomoć.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gisele Bündchen (@gisele) дана 20. Феб 2018. у 2:57 PST

- Pomisao da zavisim od tableta činila je da se osećam još gore. Razmišljala sam: šta ako zaboravim da popijem pilulu, hoću li umreti? Jedino sam bila sigurna da mi je pomoć neophodna - priznala je brineta visoka 180 centimetara, i uz stručnu medicinsku pomoć izabrala jogu i meditaciju, koje su i te kako doprinele u rešavanju psihičkih problema.

Žizel, jedna od šest sestara koje su odrasle u Orizontini u južnom Brazilu, kaže da njeno detinjstvo “nije bilo posebno”, sve dok je nije otkrio lovac na talente u Sao Paulu kad joj je bilo 14. godina. Ulazak u svet mode nije bio nimalo lak: govorili su joj da ima veliki nos i male oči i da nikad neće biti na naslovnici. Slavu je stekla 1997. kada je prošetala u toplesu na reviji Aleksandera Makvina. Sledeće godine se pojavila na naslovnoj strani Voguea kao primer “povratka oblina”.

Manekenka je u memoarima otkrila da je njen život, kada je napunila 20 godina, izgubio smisao. Svodio se na stalna putovanja, jurcanje s jedne revije na drugu, bila je hronično neispavana, a jedinu utehu nalazila je u alkoholu.

Žizel Bundšen i Tom Brejdi ponovo veruju u ljubav

- Živela sam brzo, pušila, pila, hranila se nezdravo, malo spavala. Zapravo, kao da sam se nalazila na pokretnoj traci, sa koferom u rukama, pa nisam osećala da negde pripadam, da imam dom. Nije bilo vremena da razmislim o životu. Bila sam ubeđena da mi nije dozvoljeno da se osećam loše, a osećala sam se užasno - ispričala je.

UTEHA U ALKOHOLU

Takav život je postao opterećenje za lepoticu. Strahovi su počeli da vladaju njome u vreme kad je potpisala ugovor za Victoria’s Secret vredan 25 miliona dolara. Tada je imala 25 godina, bila je u vezi sa glumcem Leonardom Dikapriom, ali je uprkos svemu tome bila nesrećna i utehu je tražila u alkoholu. Prepisan joj je ksanaks, ali Žizel se uplašila da bi mogla postati zavisna od lekova i odlučila je da okrene novi list.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gisele Bündchen (@gisele) дана 2. Дец 2017. у 6:05 PST

- Na vrhuncu karijere nisam cenila svoje telo. Imala sam utisak da sam nepobediva, a u stvari sam uništavala sebe. Pušila sam mnogo, pila bocu vina i tri kafe dnevno. Ipak, svega sam se odrekla u samo jednom danu - priznala je Bundšenova, koja danas živi u porodičnoj idili: već devet godina je u braku s Tomom Brejdijem (41), igračem američkog fudbala, s kojim je dobila sina Bendžamina (8) i kćerku Vivijen (5).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gisele Bündchen (@gisele) дана 1. Окт 2017. у 9:17 PDT

Uz promenu životnih navika, iz ishrane je izbacila šećer i počela aktivnije da se bavi sportom. Danas vodi zdrav život, ustaje u pet da bi meditirala, a njena deca toliko zdravo jedu da ni za praznike ne uzimaju slatkiše.

Žizel Bundšen: Na Vanjinom rođendanu (foto)

- Stvari često izgledaju savršeno spolja, ali ne znate kako se neko oseća iznutra. Osetila sam da je vreme da sa svetom podelim svoje slabosti. Sve što sam proživela ne bih nikad menjala, pošto sam shvatila da sam to što jesam baš zbog tih iskustava. Želela sam da govorim o svojim problemima jer možda mogu nekom da pomognem - rekla je dugonoga Brazilka, koja se pojavila na više od 7.000 naslovnih strana (više je imala samo princeza Dajana) i koja je nosila najskuplji grudnjak, vredan 15 miliona dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gisele Bündchen (@gisele) дана 6. Нов 2016. у 6:33 PST

Žizel je trinaest godina zaredom bila najplaćenija manekenka na svetu. Tokom 2014. zaradila je 47 miliona dolara, 16 miliona više nego njen suprug. Danas, kada ima 57 kilograma, procenjuje se da je “teška” 400 miliona dolara i jedna je od najdarežljivijih: novac poklanja kako za istraživanje leka protiv raka tako i za zaštitu prašuma. Sa piste se povukla 2015, a na oduševljenje mnogih, uz zvuke pesme “Devojka sa Ipaneme” ponovo je šetala, i to Marakanom, na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016.