Nebojša Dugalić: Stres je najveći neprijatelj

Autor:

07.11.2018 11:30

Foto:

Foto:



Prvak Drame Narodnog pozorišta smatra da je stres najveći čovekov neprijatelj i skromno priznaje da ima dve želje: da ispravno podigne tri sina i dve kćerke i odglumi Josipa Broza Tita

Istaknuti dramski umetnik Nebojša Dugalić (48) u poslednje vreme je prisutniji na TV ekranima nego inače. Posle “Senki nad Balkanom” gledamo ga u seriji “Jutro će promeniti sve”, u kojoj tumači lik oca koji pokušava da pomogne sinu i kćerki na prekretnici, dok u “Žigosanima u reketu” igra sportskog menadžera koji posrnuli košarkaški klub podiže iz pepela. Poput tih likova, Dugalić se trudi da svemu što radi da smisao, da istraje u naporima da od nesigurnog glumačkog posla pristojno živi, ne želeći da napusti zemlju, kako se pisalo. Ta nevešta novinarska interpretacija danas izaziva smeh na njegovom licu, na kojem se ne može primetiti briga da li mnogo radi i da li ga posao glumca i profesora suviše krade od porodice: supruge Dragane, s kojom je u braku 18 godina, i petoro dece: sinova Vidana (15), Bogdana (14) i Kalina (8) i kćerki Jane (16) i Iline (6).

Kako priznaje, njegova deca zasad ne pokazuju talenat za glumu i ne zna treba li to da ga čini srećnim.

- Za sada nemaju interesovanja za glumu. Niko svom detetu ne bi poželeo da radi posao kojim se bavi. Dvoje klinaca su okrenuti muzici i imaju dara, a Kalin i Ilina su mali da bi se opredeljivali. Vidan, Bogdan i Jana su više naklonjeni sportu i savremenim tehnologijama - otkriva Nebojša.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. novembra!

Maja Gašić

Autor