Biljana-Bilja Krstić o rođendanu, koncertu, radu s mladim pevačima

Autor:

20.11.2018 22:05

Foto:

Foto:



Pevačica Biljana-Bilja Krstić proslavila je 63. rođendan koncertom u Kombank dvorani 9. novembra.

Ovo nije prvi put da rođendan proslavljate s publikom?

- Bilo je slavlja prethodnih godina u Torontu, Pančevu, Beogradu. Ovaj koncert je poseban po tome što sam imala specijalne goste, najboljeg gitaristu Balkana Vlatka Stefanovskog i trubača Marka Markovića, a zajedno smo predstavili bogati muzički kolorit Balkana.

Našli ste se i u projektu ‘Ženski svet’ zajedno sa još jedanaest pevačica iz celog sveta?

- U pitanju je tematski album pod nazivom ‘A Womans World / Songs of Resilience and Hope’, na kome učestvuju najuspešnije svetske pevačice. Svaka od njih donosi zvuk sa svog tla i to je predivno muzičko putovanje, od Španije do Kolumbije i od Rusije do Srbije. Ta kompilacija je raznovrsna, briljantna i smela i biće predstavljena širom planete, pošto je izdavač londonski Arc Music.

Ove godine dosta ste nastupali u inostranstvu?

- U Ljubljani smo svirali prvi put, bili smo i u Sarajevu, Ohridu, u Solunu na festivalu Balkan Square, na Nimussu, Buntu i mnogim drugim. U Skoplju sam bila specijalni gost Vlatka Stefanovskog na koncertima u novoj Filharmoniji.

Ne zapostavljate ni pedagoški rad?

- Devojke iz vokalne radionice ‘Bistrik’ učestvovale su na brojnim festivalima, pobedile u Braili, Negotinu i na festivalu ‘Tijana Jurić’. Veoma sam ponosna na radionicu jer tako spremam mlade pevače koji žele da se posvete tradicionalnoj muzici. 

Maja Gašić

Autor