Zemlja gruva: Deset godina je prošlo kao tren

Autor:

21.11.2018 17:30

Foto:

Foto:



Osim što afirmiše pop, fank i soul zvuke, beogradska muzička atrakcija, koja ovih dana obeležava deceniju postojanja, pokazala je u praksi da višečlane grupe mogu uspešno funkcionisati uprkos razlikama u mišljenju

Mada se sastav Zemlje gruva menjao s godinama, ovaj bend je uspeo da opstane na domaćoj sceni čitavu deceniju zahvaljujući autorskoj muzici visokog kvaliteta i prepoznatljivom stilu u kome dominiraju afro ritam, soul, džez, sving. Nastupom u Studentskom kulturnom centru 8. decembra obeležiće deset godina postojanja, a producent i kompozitor Milovan Bošković i pevačice Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, i Ana Radonjić, znana kao Zoe Kida, otkrivaju kakvi su bili počeci i s kakvim iskušenjima su se suočavali.

- Danas više nismo mladi bend. Iskustvo nas je očvrsnulo i Zemlju gruva u sledećih deset godina vidimo kao jezgro koje će okupljati još mnogo talentovanih autora i povećati svoj uticaj na prostorima bivše Jugoslavije, a i šire - ističe prvi kreativac grupe Milovan Bošković. - Kako smo se mi menjali, tako se menjala i naša publika. Svaki novi član benda donosio je svoj kreativni pečat, pa su se i u publici pojavljivala nova lica. U međuvremenu smo postali roditelji, kao i veliki broj ljudi koji su nas slušali od početka karijere.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 19. novembra!

Maja Gašić

Autor