Ivana Kukrić: Hana mi je promenila život

Autor: Maja Gašić

22.11.2018 20:00

Foto:

Foto:Kako su trudnoća i porođaj protekli idealno, manekenka i jedna od najlepših Beograđanki, koja je početkom novembra na svet donela kćerku, već uživa u šetnjama ulicama Los Anđelesa sa svojom mezimicom

Jedna od naših najuspešnijih manekenki u svetu Ivana Kukrić (38) porodila se 1. novembra i na svet donela kćerku Hanu. Devojčica je sama sebi izabrala ime, a pošto je sve proteklo u najboljem redu, mama i ona su već narednog dana stigle kući, gde su ih sa nestrpljenjem očekivali tata, baka i tetka.

- Šalila sam se kako bih volela da beba sama izabere ime i bukvalno je tako i bilo. Već smo izašle iz bolnice, a pošto sam hitno morala da se odlučim za ime, moj suprug Ivan je na nekoliko papirića napisao različite predloge i spustio ih ispred nje. Dodirnula je onaj na kome je pisalo Hana i tako je rešila višemesečnu dilemu - kaže Ivana, koja se porodila u bolnici Saint John’s Health Center u Los Anđelesu.

Kako bi joj pomogle oko bebe, u domu su je sačekale mama i sestra Ana.

- Pored supruga Ivana, tu su i moje mama i sestra, što mi mnogo znači u ovim prvim danima materinstva, pogotovo jer nemam nikakvog iskustva. Opuštena sam i to mi je najbitnije, ali naravno da mi je svaka pomoć dobrodošla. Porođaj je super prošao, primila sam epiduralnu anesteziju, tako da se sve završilo brzo i potpuno bezbolno. A s obzirom na to da mi je i trudnoća bila baš laka, ovaj period života ću pamtiti samo po lepom.

SOBA IZ SNOVA

Za razliku od naše, praksa u Americi je da se mama i beba ne zadržavaju duže od dana u bolnici posle porođaja, pod uslovom da je sve u redu.

- Takođe, pravilo je i da se beba od sedmog dana već uveliko izvodi u šetnju, što meni, a i Hani, apsolutno odgovara i prija.

Iako je s nestrpljenjem očekivala dan kada će postati majka i poslednjih devet meseci maltene svakodnevno obilazila prodavnice sa bebi-opremom, sobu za kćerku tek planira da uredi.

- Nisam htela ništa unapred da kupujem, ali kako nisam ljubitelj bebiroze, znam da će njena soba biti u pastelnim nijansama nekih drugih boja.

Opremanje dečje sobe kraljici modnih pista predstavljaće pravo zadovoljstvo, ne samo zato što je reč o uređenju prostora za njenu mezimicu već i zbog činjenice da je poslednjih pet godina privlači dizajn enterijera.

- Sve je počelo tako što sam sa Ivanom, koji se bavi građevinom, ostvarila saradnju. Prvo smo bili poslovni partneri, onda smo počeli da se zabavljamo, a letos smo se i venčali.

Dok uživa u najlepšem periodu u životu, ova crnokosa lepotica, koja je svojevremeno proglašena za najlepšu Beograđanku i koja je krasila mnoge naslovne strane prestižnih modnih časopisa, potpuno je spremna za novo poglavlje. A u njemu će joj najvažnije biti dve uloge - supruge i mame.

Maja Gašić

Autor