Marija Tarlać: Sve što žena obuče mora da deluje mnogo skuplje nego što je plaćeno

Autor:

24.11.2018 18:13

Foto:

Foto:



Kad je odlučila da ne želi da izdvaja ogroman novac za kvalitetnu garderobu, jedna od najuspešnijih srpskih manekenki uzela je makaze i krojačku kredu u ruke i počela sama da dizajnira haljine i suknje izrađene od prirodnih materijala

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 22. Авг 2017. у 7:38 PDT

Mada sebe nikad ne bi nazvala modnom kreatorkom, Marija Tarlać (43) već šest godina dizajnira garderobu.

Marija i Dragan Tarlać: U slavu ljubavi (foto)

- Radionicu sam otvorila kada je moda postala nepristupačna. I dalje je u ponudi bila fenomenalna garderoba, ali po cenama potpuno neprimerenim današnjim prilikama. Želja za mojom modnom linijom bila je posledica toga. Ja obožavam modu i uvek sam u glavi od tri kreacije sklapala svoju idealnu haljinu. Danas baš tako nastaje sve što pravimo. Mnogo toga još na početku propadne i iza svake haljine stoji veliki broj pokušaja dok se ne dođe do finalnog izgleda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 1. Нов 2016. у 7:32 PDT

Neko vreme je putovala Srbijom u potrazi za krojačkim radionicama i fabrikama materijala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 15. Окт 2018. у 3:44 PDT

Marija Tarlać: Savršeni muškarac za nezaboravno letovanje na Mikonosu (foto)

- Obišla sam pola Srbije i nailazila na fenomenalne radionice, ali bilo mi je mnogo teško da odatle organizujem proizvodnju. Od ideje do realizacije uvek bih postavljala hiljadu pitanja. Bilo je teško donositi odluke preko telefona i objašnjavati ljudima kako određeni komad odeće treba da izgleda, a da im ne pošaljete sliku. Na kraju sam odlučila da napravim svoj radni prostor. Radionicu držim sa Senkom Miškin. Naš tim čini deset divnih žena i mi zajedno učestvujemo u pravljenju svakog predmeta. Pune smo planova i nadamo se da smo na dobrom putu da ih realizujemo.

GLAMUR HOLIVUDA

Gotovo sve žene koje jednom obuku haljinu sa potpisom Marije Tarlać ponovo dođu kod nje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 18. Мај 2017. у 3:43 PDT

- Svakoj ženi na prvom mestu treba da bude kvalitet, pa tek onda dizajn. Ja sam odrasla u normalnoj porodici i znam da moja majka nikada nije nosila sintetiku, uvek je šila garderobu od dobrih materijala, to se podrazumevalo. Kvalitet ne bi trebalo mnogo da se plaća i naša ideja je da imamo najkvalitetniju izradu i najbolje tkanine, a da haljinu može da kupi svaka žena. Ako je materijal jeftin, takva je i haljina. Sve što obučete mora da deluje mnogo skuplje nego što je plaćeno. Tako biram stvari za sebe i takve sad pravim.

Haljine kroji prema sebi, ali i prema proporcijama idealne žene.

- Dopada mi se glamur zlatnog doba Holivuda, ženstvenost koja je uvek bila u prvom planu. Na mojim haljinama uvek je naglašen struk, kuk, volim otvorena leđa, koja su nam možda postala i zaštitni znak. Sve što pravimo, pravimo sa idejom da će se nositi sa visokim potpeticama. Prva sam koja bi stalno bila u štiklama, ali naše ulice to ne dozvoljavaju, pa me, pošto hodam po ceo dan, najčešće možete videti u patikama. Naše haljine savršeno idu i uz njih.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 29. Мар 2017. у 5:31 PDT

Nije razmišljala o tome da dizajnira odeću za muškarce, ali rado napravi nešto za supruga. Muž Dragan Tarlać, nekadašnji košarkaš, Marijina je najveća podrška u svemu što radi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели marijatarlac (@tarlacmarija) дана 11. Феб 2017. у 4:58 PST

- On nosi moje sakoe, a sin često dođe i iskreira nešto sam. Imam punu podršku od njih dvojice i njihovo mišljenje mi je na prvom mestu.