Miloš Biković: Dobio sam najskuplji kredit

Autor:

26.11.2018 11:00

Foto:

Foto:



Glumac otkriva da je akcione scene jurnjave automobilom po Beogradu u filmu ‘Južni vetar’ snimio bez pomoći dublera i ističe kako je prilikom primanja Medalje Puškina rekao Vladimiru Putinu kako zna da mu je veliko rusko priznanje dodeljeno avansno

Jedan od naših najpopularnijih i najzaposlenijih glumaca Miloš Biković (30) proslavio je sa ekipom “Južnog vetra” to što je film pogledalo već pola miliona ljudi. Taj uspeh, koji nije čest kod nas, Bikovića raduje jer, kako kaže za Gloriju, publika je prepoznala kvalitet i uloženi trud. “Južni vetar” je značajan za njega iz razloga što je posle niza uloga zavodnika uverljivo dočarao lik momka s beogradskog asfalta.

- Bio je to iskorak za mene, koga ne bi bilo da se nisam oprobao u rolama romantičnih junaka, ali i izazov jer sam morao da ubedim sebe i kolege da mogu da iznesem tu ulogu. To mi je, kao umetniku, važno za dalji razvoj.

Miloš se u “Južnom vetru” nije libio da sedne za volan i izvede većinu akcionih scena bez pomoći kaskadera.

- Lično sam vozio u rikverc, ali u kontrolisanim uslovima. Brinuli smo o bezbednosti u saobraćaju. One najzahtevnije scene ipak su uradili profesionalci.

Ostatak intervjua s Milošem Bikovićem pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 26. novembra!

Maja Gašić

Autor