EKSKLUZIVNO Bojana Novaković: Nije mi potreban partner da bih bila srećna

Autor: Maja Gašić

28.11.2018 10:28

Foto:

Foto:Najuspešniju glumicu srpskog porekla u svetu, umetnicu koja je delila filmski kadar s Melom Gibsonom i Kijanuom Rivsom, a status zvezde potvrdila ulogom u seriji ‘Instinkt’, nežne uspomene vezuju za detinjstvo u Beogradu, sada uživa u borilačkim sportovima i tvrdi kako joj je privatni život uzbudljiviji ako javnost nije upućena u njega

Zbog toga što se ne eksponira u javnosti i svoju intimu čuva isključivo za sebe, malo ko je do tančina upoznat sa biografijom Bojane Novaković (37), jedne od najuspešnijih srpskih glumica u svetu. Većina zna to da je sa sedam godina otišla u Australiju, da je diplomirala glumu u Sidneju kao student generacije i tamo vrlo brzo postala priznata kao filmska, televizijska ali i pozorišna umetnica. Holivud je osvojila ostvarenjima “Ivica tame”, gde je igrala s Melom Gibsonom, i “Generation Um”, u kom joj je partner Kijanu Rivs, a domaću publiku filmovima “Šišanje” i “Optimisti”.

Lepa Srpkinja bavi se i humanitarnim radom kroz organizaciju “The B Project”, takođe je i odličan fotograf, uz to i piše i režira. Pasionirani je gledalac MMA borbi i, iako izgleda kao nežna i krhka devojčica, trenira borilačke veštine. Tu svoju “grublju” stranu pokazala je i kroz lik Lizi Nidam, detektivke u seriji “Instinkt” koja se trenutno emituje širom planete, a i kod nas na kanalu Fox Crime.

Uočljiva je snažna privlačnost između vas i Alana Kaminga, drugog glavnog glumca u seriji “Instinkt”. Kako je raditi s njim?

- Uživanje. Nisam ga poznavala pre nego što sam dobila ulogu u seriji, a dosad smo izgradili sjajan odnos i kao prijatelji i kao saradnici. On je neverovatno talentovan i imam veliku sreću što mogu da učim od njega. Alan je moja inspiracija, želim da postignem to što je on postigao. Posmatram ga u nadi da ću raditi stvari na isti način kao on. A malo sam i takmičarski nastrojena pa mi je želja da ga prestignem. Vrlo smo bliski, divno sarađujemo.

Ostatak intervjua sa Bojanom Novaković pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 26. novembra!

Maja Gašić

Autor