Kalifornija u suzama: Slomljena srca holivudskih zvezda

Autor:

01.12.2018 16:00

Foto:

Foto:



U požarima koji su harali Kalifornijom izgoreo je dom glumca Džerarda Batlera, pevačica Ledi Gaga svoj je morala da napusti i još ne zna šta će zateći kad se vrati, a TV zvezda Alisa Milano iz kuće je stigla da iznese samo laptop i omiljene martinke

U požarima koji su harali Kalifornijom živote je izgubilo više od 40 osoba, dvesto ih se vodi kao nestalo, evakuisano je 250.000 ljudi. Gradić Paradajs na severu države pretvorio se u pakao - od 6.700 kuća potpuno ih je uništeno 90 posto. Brojke su već sada zastrašujuće, a još nisu konačne. U južnoj Kaliforniji područje zahvaćeno plamenom samo u jednom danu, 12. novembra, gotovo se udvostručilo i sada obuhvata hiljade kvadratnih kilometara. Gorelo je i u okolini Los Anđelesa, u Malibuu, Tauzand Ouksu, Hiden Hilsu i drugim elitnim četvrtima u kojima žive holivudske zvezde, koje su pred vatrenom stihijom morale da beže iz svojih domova.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gerard Butler (@gerardbutler) дана 11. Нов 2018. у 10:36 PST

- Srce mi je slomljeno - napisao je škotski glumac Džerard Batler (48), protagonista akcionih filmova “300” i “Pad Olimpa”, uz fotografiju ispred svoje spaljene vile u Malibuu, koju je pre dve godine kupio za 6,5 miliona dolara. Od nekad raskošnog zdanja s bazenom usred imanja od 1,6 jutara, u kojem je dnevna soba imala više od 160 kvadratnih metara, ostala je samo čelična konstrukcija. Izgorelo je i njegovo omiljeno vozilo, restaurirani ford bronko s kraja šezdesetih, u koji je uložio mnogo novca i još više vremena, truda i ljubavi. Taj automobil je, naime, na ceni među kolekcionarima i danas je mnogo skuplji nego kad se proizvodio - zavisno od stanja vredi od 80 do 200 hiljada dolara.

Nije samo Džerard Batler ostao bez krova nad glavom. Samo u Point Djumu, njegovoj četvrti Malibua, kuće imaju Džulija Roberts, Barbra Strajsend, Šon Pen, Metju Makonahi, Bob Dilan, Entoni Hopkins, Emilio Estevez i mnoge druge poznate ličnosti. Većina je morala da ode iz njih i još ne zna hoće li ih zateći čitave kada se požar ugasi.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Orlando Bloom (@orlandobloom) дана 9. Нов 2018. у 3:40 PST

Iz drugih delova Malibua iz svojih domova morali su da se evakuišu Orlando Blum (41), junak “Pirata s Kariba”, koji je objavio sliku svoje ulice u plamenu, Oskarom nagrađeni reditelj Giljermo del Toro (54), glumica Šanen Doerti (47)... Glumac Čarli Šin (53) u panici je zvao prijatelje i pitao znaju li šta je s njegovim ocem Martinom Šinom (78), zvezdom serijala “Zapadno krilo”, jer mu se ovaj nije javljao na telefon, pa je odahnuo kad ga je video u vestima jedne TV kuće čiji su ga novinari snimili u privremenom skloništu na plaži, gde su utočište od požara pronašli mnogi stanovnici Malibua.

- Vatra je sve okružila, ali ja sam srećnica jer su moji ljubimci i ljubav mog života na sigurnom, i to je jedino bitno. Kuće više nema, ali ostaju mi sećanja na nju -  napisala je na tviteru pevačica Majli Sajrus (25), koja je ostala bez svoje 2,5 miliona dolara vredne kuće.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Liam Hemsworth (@liamhemsworth) дана 13. Нов 2018. у 8:31 PST

I Alisa Milano (45), poznata iz serijala “Melrouz plejs”, morala je da pobegne iz svog doma.

- Strpala sam u auto decu, laptop i martinke, a trener je odveo konje. Sad smo svi na bezbednom, ali još ne znam kad ćemo moći da se vratimo i šta će me dočekati - objavila je.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alyssa Milano (@milano_alyssa) дана 14. Нов 2018. у 1:42 PST

- Vatra se približava mom susedstvu - napisala je pevačica i glumica Šer (72) - ne mogu ništa da učinim osim da čekam i nadam se najboljem.

- Imala sam samo sat vremena da spakujem najnužnije - objavila je rijaliti zvezda Kim Kardašijan (38), koja je s decom i mužem Kanjeom Vestom (41) bila prinuđena da napusti vilu u Hiden Hilsu.

- Kuća nije izgorela jer su vatrogasci uspeli da obuzdaju požar, ali još ne znam kada ćemo moći da se vratimo - napisala je dva dana kasnije.

- Mislim da ću izgubiti kuću i sve svoje uspomene - objavio je pevač Lijam Pejn (23) kad je video kako požar guta njegovu četvrt u Malibuu. Bez krova nad glavom su, poput njega, ostali i pevač Robin Tik (41), glumica Kim Bejsinger (64) i muzičar Nil Jang (73) - čiji je prethodni dom pre desetak godina takođe progutao plamen. 

 - Dok smo se moja devojka Ejpril i moja deca Mija i Džulijan vozili na sigurno, hrabri vatrogasci i dobrovoljci rizikovali su živote da bi spasili naš dom - napisao je Tik, koji je nekoliko dana kasnije, kad se vratio, na mestu svoje kuće našao samo ugljenisane zidove.

Raskošna vila Vila Smita (50) nije bila ugrožena, ali kad je video kako se vatra brzo širi, i on je sa suprugom Džejdom Pinket (47) pobegao. U izbeglištvu je i Ledi Gaga (32), koja je sa svojim dečkom, glumačkim agentom Kristijanom Karinom (49), morala da ode iz svoje vile od gotovo 900 kvadratnih metara, koju je kupila za 23 miliona dolara.

- Još ne znam šta je s mojim domom i kad ću moći da se vratim - napisala je pevačica, koja je već dan nakon evakuacije otišla u privremeni centar Crvenog krsta u srednjoj školi u Malibuu, pomagala ljudima koji su se tamo sklonili, ohrabrivala ih da ne gube nadu, a jednoj 98-godišnjakinji je i otpevala pesmu iz filma “Zvezda je rođena”.

Maja Gašić

Autor