Vojin Ćetković: Naš zadatak je da kritikujemo

Autor: Maja Gašić

04.12.2018 17:10

Foto:

Foto:Proslavljeni dramski umetnik, neprikosnoveni miljenik ženskog dela publike, objašnjava da se glumci celog života bave temama kao što su ljubav i smrt i priznaje da mu uloga dečjeg psihijatra u predstavi ‘Ekvus’ nije pomogla da bolje razume kćerke Veru i Milu

Kao glumac sa bogatim iskustvom, Vojin Ćetković (47) danas ima tu privilegiju da bira uloge. Nedavno je u Beogradskom dramskom pozorištu premijerno izveden komad “Ekvus”, nastao po tekstu Pitera Šefera, u kojem tumači lik psihijatra koji treba da pomogne dečaku opsesivno vezanom za konje. Ova uloga je drugačija od svih koje je do sada tumačio.

- Sa rediteljem Markom Manojlovićem već sam sarađivao na komadu “Noć bogova”, a njegove predstave mi se veoma dopadaju. U druženju i razgovorima doticali smo se raznih tema, da bismo zaključili da delimo iste vrednosti i imamo slične životne stavove. Dugo smo pričali o tome šta bismo mogli da radimo i onda mi je on dao ovaj tekst da pročitam. Svideo mi se i odlučili smo da probamo da ga uradimo. “Ekvus” se kod nas nikad nije izvodio, preveden je sedamdeset i neke godine i trebalo je da bude postavljen u Jugoslovenskom dramskom, ali nije. Eto, mi ga sad igramo u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ostatak intervjua s Vojinom Ćetkovićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 3. decembra!

Maja Gašić

Autor