Robert de Niro i Grejs Hajtauer: Dve decenije braka prožetog svađama, rastancima i pomirenjima

Autor:

10.12.2018 12:50

Foto:

Foto:



Čuveni holivudski glumac razvodi se od supruge Grejs Hajtauer posle 20 godina braka s čestim trzavicama: dvostruki oskarovac već je jednom podnosio papire za razvod i borio se za starateljstvo nad sinom obolelim od autizma, ali par je tada obnovio bračne zavete

Legendarni glumac Robert de Niro (75) razvodi se od supruge Grejs Hajtauer (63) posle više od dve decenije braka, objavio je magazin People. Po pisanju Hollywood Reportera, par je već duže rastavljen, pa De Niro u poslednje vreme javnim događajima prisustvuje sam. Tako se i tri dana pre napisa o razvodu pojavio solo u Muzeju moderne umetnosti (MOMA) u Njujorku, na ceremoniji organizovanoj u čast Martina Skorsezea. Te večeri po njegovom ponašanju nije se moglo naslutiti šta se dešava: družio se i šalio sa kolegama Leonardom Dikapriom, Harvijem Kajtelom i Džonom Hilom.

- Robert i Grejs više ne žive zajedno. Oni su poslednji put viđeni zajedno krajem leta. Glasine o rastanku su tačne - izjavio je za People neimenovani izvor blizak paru.

Nije tajna da u De Nirovom braku nisu cvetale ruže. Robert i Hajtauerova, nekadašnja stjuardesa, upoznali su se 1987, kada je on već bio osvojio dva Oskara (za epizodnu ulogu u drugom “Kumu” i glavnu rolu u “Razjarenom biku”), a ona radila za poznati restoran Mr. Chow u Londonu. Venčali su se tek 1997, nakon skoro deset godina veze, ali brak je od početka bio prožet nesuglasicama.
Imaju dvoje dece, sina Eliota (20) i kćerku Helen (6), koja je rođena kad je popularnom glumcu bilo 69 godina. Grejs se povremeno bavila glumom i pevanjem, uz svesrdnu De Nirovu pomoć, ali bez mnogo uspeha. Uspešnija je bila u vođenju lanca kafeterija Coffee of Grace i ostvarivanju suprugove ideje da posle napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. pokrene Trajbeka filmski festival u Njujorku, nedaleko od srušenih Kula bliznakinja.

OBNOVA BRAČNIH ZAVETA

Prvi put su se razišli 1999, nakon dve godine bračne zajednice, ali razvod, iako je popularni Bobi podneo papire za okončanje braka, nikada nije dobio sudski epilog. Tada su vodili borbu za starateljstvo nad sinom koja je trajala sve dok nisu rešili brojne probleme, pomirili se i obnovili svoju ljubav. Posle toga njihov odnos je u više navrata zahlađivao i pravili su slične pauze, ali na kraju su uvek uspevali da pronađu kompromis i ostanu zajedno. Nisu često pričali o svom braku i intimi, ali su više puta u javnosti govorili o autizmu svog sina Eliota i isticali da su sigurni kako je to posledica vakcinacije.

Par sa ćerkom Helenom i koleginicom Čilinom Kenedi

Posle brojnih trzavica Robert i Grejs su 2004. odlučili da obnove bračne zavete. To su učinili na ceremoniji u planinama Ketskil pored Njujorka, a novom zavetovanju na večnu ljubav prisustvovali su njihovi dugogodišnji prijatelji, reditelj Skorseze i glumica Meril Strip.

Pre šest godina njihov odnos nakratko je učvrstio novi član porodice - kćerka Helen, a već 2013, u razgovoru za New York Times, Grejs je nagovestila gašenje emocija.

- Na početku veze sve je bilo jednostavno. Imali smo onaj polet zaljubljenih. S vremenom, problemi su nas nadjačali, briga nas je obuzela i ljubav je pala u drugi plan.

Sa usvojenom ćerkom Drenom

De Niru je brak sa Hajtauerovom drugi, pošto je od 1976. do 1988. bio oženjen Dajen Abot, s kojom ima usvojenu kćerku Drenu (47) i biološkog sina Rafaela (42), a u dugogodišnjoj vezi sa bivšom partnerkom Tuki Smit dobio je blizance Džulijana i Arona (23), koje im je 1995. rodila surogat majka.

Posle vesti o razvodu jednog od najboljih glumaca Holivuda, koji se za ulogu u “Razjarenom biku” ugojio 20 kilograma a zbog “Taksiste” taksirao noćima, mnogi se pitaju kolikoj svoti novca može da se nada njegova supruga posle brakorazvodne parnice. Imovina Roberta de Nira procenjena je nedavno na 200 miliona dolara.

Maja Gašić

Autor