Ivan Paunić: Borba za život

Autor:

11.12.2018 17:00

Foto:

Foto:



Posle operacije kolena reprezentativac Srbije u košarci dobio je bakteriju koja je pretila da uzrokuje sepsu, zbog čega je proveo dva meseca u bolničkoj postelji nadajući se da će prebroditi najteži životni period kako bi sa suprugom Milicom uživao u odrastanju sina Luke

Kad se na jednom treningu sudario sa saigračem, košarkaš Ivan Paunić (31) nije ni slutio da će morati da ide na hitnu operaciju kolena, i da će ostati u bolnici puna dva meseca. Situacija je u jednom trenutku bila toliko ozbiljna da je čak mogao da ostane bez noge zbog sepse.

- Igrao sam za turski Tofaš iz Burse i baš uoči plej-ofa, krajem aprila, saigrač i ja smo se sudarili kolenima. Moje je stradalo. Mnogo me je zabolelo, odmah su mi stavili led i bandaž, a posle magnetne rezonance znao sam da moram na operaciju, koja je urađena već posle dva dana - priseća se Ivan najtežeg životnog perioda. - Operisali su me turski doktori, sve je prošlo u najboljem redu. Koleno je posle sedam dana bilo malo otečeno, punktirali su ga i dobio sam dozvolu da oporavak nastavim u Beogradu, pošto je kod takvih povreda potrebno od šest do osam meseci da koleno potpuno zaceli.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 10. decembra!

Maja Gašić

Autor