Irina Vukotić: Kako sam postala idealna žena

Autor: Maja Gašić

12.12.2018 14:12

Foto:

Foto:Ubrzo pošto je odlučila da prihvati novu poslovnu ponudu i sa Televizije Happy pređe na Pink, voditeljka Irina Vukotić (42) dobila je potvrdu da je napravila pravi izbor. Već prvog dana emitovanja emisija “Novo jutro”, koju je vodila sa kolegom Živoradom-Žikom Nikolićem, bila je veoma gledana.

Zašto ste posle dve godine rada na Televiziji Happy prešli na Pink?

- Sa Televizijom Pink sam sarađivala u okviru projekata “Veliki brat” i “Sve za ljubav” dok sam radila za Emotion i to je uvek bilo na profesionalnom nivou. Jutarnji program je zahtevan i iziskuje dobru pripremu, aktuelnost, raznolikost tema. Meni u ovom trenutku novinarske i životne zrelosti to prija i predstavlja veliki izazov, naročito u atmosferi redakcije Pinka koja radi punom parom vrlo predano i profesionalno. Ispostavilo se da je “Novo jutro” koje smo Žika Nikolić i ja vodili u sredu bilo najgledaniji jutarnji program u konkurenciji komercijalnih emitera, i to je jak vetar u leđa.

Irina Vukotić: Nova šansa za ljubav

Da li je glavni urednik Televizije Happy Milomir Marić pokušao da vas odgovori od odlaska?

- Odluke ne donosim preko noći iako se ne plašim promena, ali verujem da hrabrost, pomalo i ludost, i svakako jasan stav i predanost mogu doneti dobro. Sigurno da sam razgovarala i sa gospodinom Marićem i sa porodicom, koja mi je velika podrška, ali sama sam rešila jer se oduvek trudim da stojim iza svojih reči, postupaka i odluka. Nije uvek lako, ali tako sam znala i da se dignem kad “tresnem o pod”.

Prija li vam promena?

- Da, baš. Nova energija, profesionalci, divne poruke dobrodošlice novih kolega, a posebno čelnih ljudi TV Pink koji su u cik zore bili u našem studiju da nam požele sreću pred Žikino i moje “vatreno krštenje”. To izuzetno cenim.

Da li su vam dosadili jutarnji program i rano ustajanje?

- Bavim se poslom koji mnogo volim još od prvog dana na Trećem kanalu, pa često kažem da smo se televizija i ja zavolele na prvi pogled. Obožavam taj osećaj uzbuđenja i želje za radom, baš kao što je bio pre neko jutro na prvom pojavljivanju u emisiji “Novo jutro”. Nije mi dosadio, naprotiv. Tek sad imam želju da radim i dam najbolje od sebe.

Je li vam se desilo nekad da kad ne radite prespavate dan?

- Desi se da isplaniram i plivanje, i pozorište, i ručak sa drugaricama, a onda poželim da se ušuškam i uživam u čitanju. Šalila sam se skoro da postajem idealna žena jer se toliko ispričam četiri sata ujutru na poslu da posle podne ćutim i smeškam se.

Ko je naša najbolja voditeljka danas?

- Svaka koja sa istim žarom kao prvog dana radi svoj posao, a to se odmah primeti.

Maja Gašić

Autor