Jana Milić Ilić: Mama na neodređeno vreme

Autor:

14.12.2018 21:00

Foto:

Foto:



Glumica priznaje da se promenila nabolje od kada je postala majka, a uprkos tome što na snimanjima popularne serije ‘Istine i laži’ provodi između 12 i 15 sati svakog dana, pronalazi dovoljno vremena za četvorogodišnjeg sina Đorđa i supruga Mišu

Glumica Jana Milić Ilić (36) sebe smatra hrabrom ženom, iako doskoro to nije želela da prizna. Zvezda serije “Istine i laži”, popularna Marina čije ljubavne probleme gledaoci prate uz uzdahe i navijanje, ističe da je dvogodišnja pauza u karijeri, koju je 2014. napravila svesno kako bi bila uz sina Đorđa (4), bila prava odluka, kao i da nema te uloge zbog koje bi žrtvovala vreme sa sinom i porodicom.

Jana Milić Ilić: Mama na neodređeno vreme

U intervjuu za Gloriju priznaje da joj 12-15 sati dnevno rada na “Istinama i lažima” mnogo uzima od privatnog života, ali da je tokom prve sezone naučila kako da se organizuje:

- Postala sam majstor planiranja. Moj sin najmanje ispašta. Kada imam dva sata pauze na snimanju, vraćam se kući i provodim vreme s njim. Da u bilo kom trenutku osetim da je moj sin nesrećan što mnogo radim, ne postoji niti jedna glavna uloga koju bih prihvatila a da me odvaja od njega. Sve bih obustavila i bila sa svojim detetom.

Kada se uveče vrati sa seta, Jana ne dozvoljava da Đorđe vidi njen umor.

- Znam da imam ta četiri sata s njim i onda se mi igramo i ludujemo. Kada ga uspavam, učim tekst. Nikad ne bih zapostavila porodicu zarad posla. “Istine i laži” jesu velika produkcija, ali uspevam da uklopim sve obaveze tako da moj sin ne oseti koliko mama radi, što je najbitnije.

Jana Milić: Moj recept za čvrstinu i tonus kože

Naglašava da je u trenutku kada je dobila dete shvatila šta je bezuslovna ljubav.

- Tada uvidite ko ste, kako vaš život treba da izgleda. U vodu pada sve što ste mislili pre toga. Počinjete da gradite novi život, svoje jače i lepše ja i bolju budućnost zato što dete to pobudi u vama. Mnogo sam se promenila, verujem nabolje. Osećam se sigurnije, snažnije i lepše, a sve zarad sina jer tu sam da mu budem najbolja majka.

Ponosna je što je Đorđe otvoren prema ljudima i ljubopitljiv.

- Njega ne zanima mobilni telefon. Interesuju ga igra, šetnja i trčanje. Nas dvoje imamo rutu koju prelazimo svaki dan. Šetnja nam traje sat i 15 minuta, što je za njegov uzrast mnogo. Vreme provodimo na Kalemegdanu, u prirodi, pored reke, idemo u zoološki vrt. Đorđe ustaje kada i ja, u pet ujutru, i to nasmejan. Iako sam učila tekst za seriju do tri posle ponoći i spavala samo dva sata, kad se on budi, dođem do njega i vidim da ima osmeh koji kaže: svet je naš. Tada osetim svu životnu radost.

MAMIN SIN

Dok brine o sinu, Jana se trudi da prodre u njegov karakter i raduje se jer on poseduje i neke njene osobine.

- U sinu prepoznajem sreću koju i ja nosim u sebi. Pozitivna sam osoba, nisam nervozna. Volim život i ljude. Naravno da sam se s vremenom promenila i sazrela. Svi kažu da Đorđe liči na mog supruga, ali je zato karakterom na mene. Ima tu moju mirnu crtu, kao i ja uvek je raspoložen.

U vaspitavanju naslednika koristi model preuzet od svojih roditelja.

- Mene je mama dozivala s prozora dok sam se s društvom u dvorištu igrala žmurke. Bilo je to bezbrižnije vreme, a sada živimo u dobu interneta, kada roditelji klincima puštaju crtaće veći deo dana. Trudim se da dete vaspitavam na način na koji su mene podizali moji roditelji. Učim ga da voli svet i ljude, da bude otvoren, ali i da čuva sebe.

Jana je već sedam godina u braku sa producentom Mišom Ilićem. Ističe da je suprug zauzetiji nego ona i da je to što su oboje u istom poslu mač sa dve oštrice.

- Njegova profesija podrazumeva da je iz kuće odsutan 15 sati dnevno. Većina stvari oko organizacije porodice, doma i obaveza oko deteta je na meni. Na svu sreću, tu su baka i deka, kao i Ana, diplomirani psiholog, koja čuva našeg klinca. Svima njima sam zahvalna što mogu na miru da snimam.

U situacijama kada supružnici mnogo rade postavlja se pitanje kako održavaju ljubav.

- Trudimo se da sve organizujemo tako da našem detetu bude najugodnije. Na poslu smo kao mašine, ali nikada ne zaboravljamo da negujemo naš odnos.

Trenutno ne razmišljaju o uvećanju porodice.

- Već sam pravila pauzu u karijeri. Dete mi je srećno i zadovoljno i sad je vreme za rad.

POVRATAK TEATRU

Iako svako veče krasi TV ekrane, dosta dugo odsustvuje s pozorišne scene svesna da zbog obimnog snimanja serije nema vremena za pozorište.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jana Ilic Milic official (@janamilicilic) дана 27. Окт 2017. у 8:19 PDT

- U teatru su moji počeci. Nikada neću zaboraviti da sam na drugoj godini studija na FDU u BDP-u dobila prvu ulogu u predstavi “Let iznad kukavičjeg gnezda”. Kada sam potpisala ugovor za hrvatsku seriju “Larin izbor” 2011, povukla sam se iz pozorišta, onda je došlo majčinstvo, a sada kada sam se vratila, spremna sam za ponovni izlazak na scenu.

Uverava nas da kada glumac igra glavnu ulogu i snima 15 sati dnevno nema vremena ni za šta drugo. Nudili su joj druge uloge, ali ih je odbila, i ne kaje se.

- Meni je 36 godina a igrala sam u 15 serija. Na drugim projektima uvek je bila neka dežurna zlica, a u “Istinama i lažima” je nema. Producentkinja Svetlana Drinjaković je pokrenula projekat i dala šansu i meni i drugim glumcima koji jedno vreme nisu bili na ekranima. Serija mi je donela prijatelje za ceo život. Neverovatna stvar se desila između mene i Zorana Pajića. Nisam ga poznavala ranije, a kao Marina i Nikola kliknuli smo kao par još na kastingu. Kada smo prvi put probali scenu, desila se magija. Jednom u životu se dogodi da u poslu dobijete za partnera nekog ko će vam u životu biti budući najbolji prijatelj. Svi funkcionišemo kao velika, divna porodica.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jana Ilic Milic official (@janamilicilic) дана 21. Нов 2018. у 1:43 PST

S druge strane, neverovatno joj je da gledaoci ne odvajaju realnost od fikcije iz serije.

- Ranije se nisam susretala s tim. Igrala sam u serijama “Mješoviti brak”, “Ranjeni orao” i drugima, u kojima je dominantna ljubavna priča dvoje ljudi. Ali ovo je prvi put da doživljavam da ljudi ne razlikuju ljubavni par u seriji i u realnosti. Najčešći komentari koje dobijam su u vezi sa tim što gledaoci veruju da smo Zoran Pajić i ja zajedno i u privatnom životu. S tim ne mogu da se izborim.

Maja Gašić

Autor