Ispovest Darka Lazića: Zahvalan sam što mi je data šansa da počnem život iz početka

Autor:

28.12.2018 20:30

Foto:

Foto:



Pevač Darko Lazić, koji je jedva preživeo saobraćajnu nesreću, ne seća se detalja udesa, ali svestan da je bio na korak od smrti, odlučio je da uz podršku najbližih, kao i stručnu pomoć psihijatra, promeni život iz korena

Vidno mršaviji, pevač Darko Lazić (27) u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju govori o traumama posle saobraćajnog udesa. Ubeđen je da će jedino razgovorom sa psihijatrom moći zauvek da ostavi iza sebe sve što se izdešavalo od 23. oktobra naovamo. Uz njega je neprestano majka Branka (43), verenica Marina Gagić (20) posećuje ga povremeno, a za sve ostale važi preporuka doktora Miloša Poleksića da ne dolaze, kako Darka, kome je uklonjena slezina, ne bi inficirali. Svestan da je samo pukom srećom preživeo dok se svojim kabrioletom prevrtao u njivi, na putu iz Pećinaca ka porodičnoj kući u Brestaču, beskrajno je zahvalan čudu koje ga je spasilo od gorih povreda.

- Gotovo da se ne sećam tog jutra. I što se više trudim da prizovem sećanje, sve mi je teže. Nemam čak ni flešbek, samo osećaj ogromne zahvalnosti Bogu što me je spasao, dao mi šansu da počnem život iz početka. Jer, na osnovu onog što su mi rekli lekari, Marina i roditelji, sad znam da sam tog 23. oktobra bio na korak od smrti.

Darko Lazić jedva čeka da stane na noge: Šta kažu lekari…

Razočaran zbog nemoći, jer posle 40 dana strogog mirovanja vreme provedeno u krevetu doživljava kao robiju, kaže da je svoje celokupno stanje sagledao tek posle druge operacije, kad su mu u KBC Zemun lekari sa Banjice operisali butnu kost desne noge i ugradili veštački kuk.

- Bezbroj puta sam pokušao da vratim film. Znam samo da sam tog jutra pošao kući, kao mnogo puta pre. Prethodne noći sam bio na proslavi kod prijatelja. Pevao sam, igrao, veselio se, kao što je to i normalno na takvim događajima. Priznajem, popio sam dve rakije, ali nisam bio pijan. Umoran da, ali pijan ne. Danima sam imao nastupe, to nije ništa neobično, svi mi sa estrade živimo trista na sat. Pošto je to mesto udaljeno svega tri kilometra od moje porodične kuće i bog sam zna koliko puta sam tuda prošao, nisam razmišljao da bi išta moglo da krene po zlu. Kako sam izgubio kontrolu za volanom, da li sam zaspao ili se nešto drugo dogodilo, ne mogu sebi da objasnim, kamoli drugima.

LOŠE PROGNOZE

Automobil je potpuno uništen, a kako je očevidac ispričao, nekoliko puta se prevrnuo prednjim delom. Darko ne zna kako je ispao kroz krov kabrioleta i da li mu je to spasilo život.

Novi problemi za Darka Lazića: Pevaču pozlilo na rehabilitaciji

- Našao me je čovek iz sela koji je tog jutra išao na posao. Iako je bila izmaglica, prepoznao je moj automobil i pozvao Hitnu pomoć. Javio se, sticajem okolnosti, Marinin kućni prijatelj i obavestio je, a ona je probudila mog oca i brzo su oboje došli na mesto nesreće. Kasnije sam čuo da je lekar koji me je prvi pregledao tom Marininom prijatelju rekao da su šanse da preživim gotovo nikakve.

Kad je dovezen u KBC Zemun, pričao je nepovezano, konstatovani su nagnječenje mozga, prelom devet rebara, povrede butne kosti i dva kičmena pršljena. Bio je životno ugrožen.

- Kasnije sam saznao da su me bili 99 odsto otpisali. Ispada da sam, što kaže jedan moj prijatelj, medicinski fenomen. Sad mi je smešno, ali bio sam na korak od smrti. Hvala Bogu što me je spasao, ubuduće ću kao dan rođenja slaviti 23. oktobar i Svetu Petku.

Sreća budućih roditelja: Darko Lazić u zagrljaju voljene žene (foto)

Posle nekoliko hirurških zahvata, od kojih su najozbiljniji uklanjanje slezine i ugradnja veštačkog kuka, prebačen je u banju Selters nadomak Mladenovca.

- Lagano se vraćam u normalu, uspeo sam da napravim prva tri koraka sa štakama. Slušam lekare, vrlo sam disciplinovan pacijent. Nadam se da ću odavde izaći na svojim nogama, bez štaka i štapa. I jedva to čekam, uželeo sam se kćerke. Nisam hteo da me Lorena ovakvog gleda. Ona još ne zna šta se dogodilo, mada sluti nešto. Iako ima tek četiri i po godine, veoma je pametna i sve kapira. Kad je videla da ne mogu da ustanem, dok smo pričali preko skajpa, rekla je: “Tata, tebi se nešto desilo.” Slagao sam je da sam na putu i da ću ostati tamo malo duže. Svim srcem želim da budem na svojim nogama kad me zagrli.

Presrećni tata: Prvi susret Darka Lazića sa ćerkicom Lorenom posle dva meseca

BOLNA DIJETA

U međuvremenu, Darko je smršao 20 kilograma, pa u šali kaže da je sebi prepisao najbolniju dijetu. I glas, koji ga je proslavio, vratio se u normalno stanje, ali još nema volje da peva.

- Zapevaću kad stanem na noge bez štaka. Jasno mi je da će me ovo progoniti dok sam živ, ali trudiću se da razgovaram sa psihijatrom, da što lakše prebrodim sve. Već sam se zakleo da više nikad neće biti po starom, kajem se zbog ludovanja i zato okrećem novi list. Moram da se smirim i budem pametniji. Nažalost, to sam shvatio na teži način, ali dobro je, mogao sam da poginem.

Snagu mu daju najbliži i spoznaja da je Marina u trećem mesecu trudnoće.

Ne skidaju osmeh s lica: Darko Lazić i njegova verenica saznali pol bebe (foto)

- Bebi se raduje i Lorena, kojoj ću kupiti gomilu igračaka kad izađem odavde - kaže Darko i najavljuje venčanje sa Marinom iduće godine.

Maja Gašić

Autor