Nataša Bekvalac: Bila sam tradicionalna i konzervativna

Autor:

29.12.2018 20:00

Foto:

Foto:U godini na izmaku, u kojoj su joj se dešavale lepe i ružne stvari, pevačica priznaje da nije izgubila veru u ljubav i postojanje dobrih muškaraca, iako se razočarala u instituciju braka posle tri brodoloma

Posle medijske ilegale od nekoliko meseci, u koju se povukla kako bi se oporavila od bračnog brodoloma, Nataša Bekvalac (38) na scenu se vratila jača nego ikad. Tek što je izbacila pesmu i spot “Mala plava”, koji je za nekoliko dana dostigao višemilionske preglede na jutjubu, lansirala je hit “Neprijatelj” urađen u saradnji s Magla bendom. Na pitanje kako ocenjuje godinu iza sebe, pevačica joj je dala čistu desetku.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nataša Bekvalac (@bekvalceva) дана 7. Дец 2018. у 12:42 PST

- Kako bih drugačije kad sam u 2018. dobila drugu kćerku, Katju. Imam dva divna deteta i dvadeset godina uspešne karijere - izjavila je lepa Novosađanka na promociji spota za pesmu “Neprijatelj” i dodala da ne voli da pravi rezimee: - To me asocira na kraj nečega. Gura me lepa, kreativna energija i zajahala sam na tom talasu. To se vidi u onome što radim i emitujem. Dižem se polako, ne mogu da kažem da sam potpuno dobro, ali na pravom sam putu. U svemu nalazim izvor pozitivne energije. I iza mene ne stoji uspešan muškarac, već moja majka, koja mi pomaže oko dece. Nisam baš tako čvrsta i jaka kao što izgledam. Vrlo sam osetljiva, reagujem na mnoge stvari, a neke umeju i da me slome.

Sebi i deci poželela je samo lepe stvari u nastupajućoj godini.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nataša Bekvalac (@bekvalceva) дана 27. Окт 2018. у 9:10 PDT

- Mnogo je želja i planova za narednu godinu. Sve ide uzlaznom putanjom, a valjda je bilo i vreme. Najveća želja mi je da 2019. održim koncert u Beogradu povodom dvadeset godina karijere. Možda bi se mnoge žene za taj jubilej počastile bundama, cipelama, satovima i slično, a ja bih volela da počastim sebe koncertom.

AUTORITET ISKUSTVA

Ono što sigurno neće učiniti u predstojećoj godini jeste da se uda. Zapravo, odlučila je da to više nikada ne uradi.

- Ja se više neću udavati, to je definitivno. To nije stvar odluke već promena stava o tome. Za ljubav sam uvek, ali brak je toliko prevaziđena institucija, toliko te ograničava u svakom smislu. Ja ne mogu da potpišem niti da obećam nešto kada ne znam šta ću osećati sutra. Brak je potpuno besmislen! Ovo čudno zvuči kada izgovara osoba koja iza sebe ima tri braka, ali upravo zbog toga i mogu to da kažem.

Ranije je mislila da ako u odnosu dvoje ne postoji papir koji ih vezuje, ta ljubav nije ozbiljna.

- U meni se uvek odvija borba između onog što mi je kao mladoj ženi utemeljeno i onoga što sam u suštini uvek osećala, a to je da u dobrom odnosu formalnosti nisu bitne. Popuštala sam pod tim što nameće društvo, bila sam tradicionalna i konzervativna. Borim se da budem društveno prihvatljiva jer sam mnogo iskompleksirana zbog toga što se ne ponašam u skladu sa okvirima koje postavlja društvo. Kada sam htela da budem u tim okvirima, činila sam najveće greške, a sada, u trideset i osmoj godini, više ne robujem ni tome - govori pevačica.

Razvodila se onda kad bi videla da njen odnos s partnerom može da ugrozi njene kćerke. Ne podržava ljude koji ostaju u lošim brakovima zarad dece.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nataša Bekvalac (@bekvalceva) дана 14. Окт 2018. у 10:01 PDT

- Prekidala sam odnose kad su postajali toksični za mene, a ako su takvi za mene, onda su i za moju decu. Mnogo veće probleme i frustracije imaju deca iz loših brakova. Moje kćerke nisu doživele ništa loše, jer čim bi krenulo da bude tako, izlazila bih iz tog odnosa. Hana nikad nije čula povišen ton u kući. Odrasla je u apsolutnoj ljubavi, ne oskudeva ni u čemu, ima oba roditelja, isto kao i Katja. U svakom momentu je u zdravom okruženju, ne postoje odnosi koji su poremećeni. Takva deca imaju bolje predispozicije za srećniji život nego ona koja rastu uz roditelje čiji brak ne funkcioniše. Ta druga deca žive u strahu, uplašena su za svoje majke i očeve i zbog takvih roditelja pate i sama. Izgovor “u braku sam zbog dece” najgluplji je mogući. To je samo sakrivanje iza nesigurnosti - u braku ste zato što niste sposobni da budete samostalni. U lošem braku ostaju ljudi koji ne misle na svoju decu, nego isključivo na interese koji nemaju veze s ljubavlju.

Iako više ne veruje u brak, u poslednjem intervjuu koji je dala za Gloriju priznala je da nije izgubila veru u ljubav, niti u dobre muškarce.

- Daleko sam od toga da sam mišljenja kako se nikada više neću zaljubiti. To su gluposti, žena sam koja jako voli i nijedna situacija ne može me dovesti do toga da izgubim veru u ljubav toliko da budem užasno negativna osoba koja je izgubila veru u muškarce. Mislim, to su gluposti, ima dobrih muškaraca, kao i loših. Nadam se da ću naleteti na dobre.

Maja Gašić

Autor