Njihove priče su inspirisale mnoge: Poznati koji su vodili bitku sa opakim bolestima

Autor:

09.01.2017 12:06

Foto:

Foto:



Mnoge poznate ličnosti su otkrile šta znači kad se na suočiš sa sopstvenom smrtnošću. Našavši se u paklu opake bolesti, izbor je bio ili da odustanu ili da se upuste u dugotrajnu i mučnu borbu za život. Izabrali su ovo drugo. Njihove životne priče su inspirisale mnoge i pružile podršku osobama koje prolaze kroz isto.

Isidora Bjelica

Svi znaju da se književnica Isidora Bjelica već četiri godine bori sa kancerom, a koji joj se nekoliko puta vraćao. Njena potresna čestitka za Novu godinu koju je objavila na svom Fejsbuk profilu i u kojoj kaže da zna da neće dočekati sledeću godinu, mnoge je rastužila.

– Možda kao i ja dočekujete Novu godinu znajući da izvesno nećete dočekati sledeću… Da da, u idiličnom svetlu novogodišnjih praznika postojimo i mi u nekoj ili u svim ovim kategorijama i srećna nam Nova godina, makar je u suzama dočekivali moramo verovati da ima nade i smisla… Zaplešimo, pa makar sami sa preostalom nestašnom radošću u sebi… - napisala je Isidora.

Dejan Pantelić

Poznatom radijskim i TV voditelju Dejanu Panteliću je 2012. godine dijagnostikovan kancer, a u svojoj borbi sa ovom opakom bolešću, pronašao je motivaciju da pomogne drugima koji se suočavaju sa istim problemom. To je postala njegova životna misija.

- Imao sam problem ispod krajnika, a namerno neću da ga imenujem. On je krenuo da se širi i da mi gura jednu žlezdu. Lutao sam po lekarima. Ništa me nije bolelo. Rak u startu ne boli, ali verovatno kasnije boli  - opisao je svoj prvi susret sa nolešću Deki - Srećem ljude koji su imali isti problem kao ja. U početku mi je to smetalo jer me je to vraćalo na neke moje probleme, međutim kasnije sam shvatio da je to moja misija i da ja moram da pomognem tim ljudima, da ih usmerim levo ili desno, da odigraju pravu kombinaciju, da se posle ne bi desio katastrofalan ishod.

Dijana Karić

Bivša srpska misica, Dijana Karić, koja je na takmičenju ‘World Next Top Model’ 2014. u Bejrutu ponela titule mis Evrope i mis sporta, mesecima se bori sa invazivnim rakom materice. Ova hrabra devojka je uverena da će pobediti u ovoj najstrašnijoj bici i ostvariti svoje snove.

– Istog trenutka sam je prihvatila, nisam imala kad da plačem i pitam se čime sam to zaslužila. Bila sam svesna koliko je sve to teško i nisam htela sebi dodatno da otežavam. Postavila sam cilj da iz novonastale situacije moram izaći kao pobednik i odmah sam počela da radim na tome. Od tog trenutka verujem u sebe više nego ikad - ispričala je Dijana.

Dona Ares

Bosanskoj pevačici DoniAres, lekari su 2014. godine dijagnostikovali kancer. Posle dve godine terapija i borbe za život, pevačica je konačno uspela da pobedi opaku bolest. Međutim, njena borba je bila duga i iscrpljujuća. U maju 2016. godine Dona je saopštila da postoji mogućnost da se karcinom vratio. Usledila je još jedna borba, iz koje je pevačica izašla kao pobednica.

- Ko je pratio i čitao knjigu zna šta se dešavalo tog datuma i zašto je važan, 24.10. druga godina. I najnovija saznanja danas iz bolnice ... Odlični rezultati PET CT-a. E pa od danas se računam kao zdrava, iako još na oporavku, ali bez te proklete životinje. Jer danas je odličan dan i zdrava jača sam! Hvala na podršci iako vi već znate moju večnu zahvalnost na snazi koju ste mi dali kad je trebalo. Volim vas - napisala je danas Dona u komentaru uz fotografiju koju je objavila na Instagramu.

Janko Tipsarević

Nakon što je dva puta operisao tumor koji je zahvatio tri četvrtine pete na njegovoj levoj nozi, teniser Janko Tipsarević je morao da se podvrgne i trećoj. Odstranjena mu je izraslina koja je pravila probleme. Najveća podrška u ovim teškim trenucima za našeg sportistu, bila je njegova supruga Biljana.

- Moj heroj je pobedio i treći put. On je moj šampion sa jakim umom i velikom voljom - izjavila je Biljana nakon treće operacije. Nakon 11 meseci pauze, Janko se vratio na teren.

Šenon Doerti

Vest da Šenon Doerti, popularna Brenda iz hit serije "Beverli Hils", boluje od karcionoma dojke, rastužila je planetu. U svojoj emotivnoj ispovesti, glumica je otkrila da joj podrška supruga daje snagu da prkosi bolesti i pobedi teške životne trenutke.

- On me voli i sa ružičastom kosom ili bez kose uopšte. Blagoslovena sam što imam podršku od najbližih, a najviše od mog supruga Kurtisa Varienka, koji me voli sve više svake sekunde. Ne mogu da zamislim život bez njega. Rak nije prijatan, ali može da otkrije ono najgore ili najbolje u vezi. On je učinio naš brak jačim - napisala je na svom Instagram profilu Šenon.

Kajli Minog

Usred svetske turneje, kad je bila na vrhuncu karijere, u maju 2005. australijskoj pevačici Kajli Minog je dijagnostikovan rak dojke. U jednom danu prestala da mašta o sopstvenoj deci i počela borbu za život. Njena priča je prepuna bola s jedne, i optimizma s druge strane.

Godinama sam zamišljala kako će moja deca izgledati. Pretpostavljam da svi imaju viziju o tome – hoće li dobiti dečaka ili devojčicu, šta će svoje videti u njima. I ja sam to radila. Trebalo mi je neko vreme da se pomirim sa time da se tako nešto neće desiti, da nikad neću biti majka. To je veoma tužno.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading