Milica Dabović: Moja borba kroz život je bila mnogo trnovita

Autor:

11.01.2017 17:31

Foto:

Foto:Milica Dabović krajem prošle godine završila je profesionalnu košarkašku karijeru, a šta planira u budućnosti, lepa sportistkinja je otkrila u razgovoru za Blic.

Kako ste proveli praznike?

- Praznike sam provela porodično, kao i svake godine. Samo što je ovaj put deo mene i moje porodice, Simon i moja dva ljubimca, Mrvica i Mini. Bili smo u stanu, ja sam spremala večeru za nas dvoje, uz sveće i novogodišnje muzičke programe.

Koje su vam želje za 2017. godinu?

- Na prvom mestu mi je sreća i sve se vrti oko nje. Ako nemam sreće, nemam ni zdravlja, a i obrnuto.

Šta vam najviše nedostaje iz košarke?

- Iz košarke mi ništa ne nedostaje i osećam se kao da je nikada nisam ni igrala. Sada sam maksimalno koncentrisana da svoj kamp "Milica Dabović" dovedem do savršenstva.

Kako je Simon reagovao kada ste mu saopštili da završavate sa profesionalnim angažmanom u timu?

- Simon je zadovoljan i srećan zbog mojih odluka. Zna da me posavetuje i iskritikuje kada smatra da nisam u pravu. Posvetila sam život nekim drugim stvarima i srećna sam u svojoj koži. Ja sam otišla kada sam shvatila da košarka više nije moja najveća ljubav. Došlo je vreme...

Jednom prilikom ste rekli: "Kada završim sa košarkom, stižu deca." Da li je ovo taj momenat?

- Rekla sam dajte mi godinu dana da se odmorim od svega. Jeste da sada radim kao crnac i više nego ikada, ali uživam u ovome. Radim za decu kojoj je najveća želja da budu kao ja, da me upoznaju, provedu 10 dana sa mnom, a tako nešto imate samo na kampu Andree Lekić. Da si posvećen deci 24 časa i da živiš sa njima i za njih.

Počeli ste da pišete knjigu, možete li da nam otkrijete delić toga što će publika moći da pročita?

- Neće biti interesantno ako vam otkrijem bilo šta više od onoga što već jesam. Moja borba kroz život je bila mnogo trnovita i to treba da znate. Pobedila sam i ponosna sam na sebe. Donela sam dve velike i važne medalje za Srbiju i ostala sam čovek, a mnogi nisu. Mnoge na današnji dan sažaljevam i mnogi odlaze jer ne znaju šta će od sebe - zaključila je Milica.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading