Emilija i Giga o tome kako bi izgledao Bolji život 30 godina kasnije

Autor:

13.01.2017 10:26

Foto:

Foto:Pre 30 godina, šestog januara 1987. godine emitovana je prva epizoda najgledanije domaće serije "Bolji život".

Iako je odavno završena, serija je zahvaljujući borjnim reprizama i dalje među gledanijim tv programom.
Dvoje glavnih glumaca, Svetlana Bojković i Marko Nikolić, podsetili su se za Blic tih dana ali i kako bi izgledao penzionerski život Emilije i Gige da se serija nastavila.

Podsetimo, na kraju serije pojavio se njihov unuk.

Giga: Taj naš unuk bi verovatno imao dvadeset i pet godina, najmanje. Bio bi glavni potrošač naših penzija, jer Srbija uglavnom živi od penzionera. Skoro da bismo mogli da imamo praunuka, ako bi on imao dvadeset pet godina. Doduše ove generacije sada to mnogo kasnije rade, ali ostala je ta misterija zašto Siniša nije hteo dalje da radi seriju.

Emilija: Sada bi ova moja Emilija bila mnogo blaža nego u vreme kada smo snimali seriju. Ne bih ga ništa grdila.

Giga: Razmišljam kako bi naša ćerka Viki verovatno sa svojim doktorom kao i svi naši dobri doktori bila u nekom Abu Dabiju ili negde na zapadu. Saša bi se zbog ispropadalog preduzeća, verovatno, uvukao kod nas pošto smo u velikom stanu. Ali pitanje je da li bismo mi u tom stanu stanovali, da li bismo mogli da plaćamo tolike troškove nas dvoje. Ko zna kolike bi nam penzije bile. Jedino mi nije jasan Boba... On bi neki preokret napravio sigurno. Verovatno bi bio neki mangaš ili bi uspeo u nekom biznisu.

Emilija: Ali mislim da ne treba da se snima nastavak. Sve bi to bilo nekako na silu. “Bolji život” nema nastavak, zapamtite boljeg života nema. Ni u kakvom smislu, tome se ne nadam, ni u životu ni na televiziji. Vreme u kojem živimo je jako teško, tako da nam ostaje samo da čuvamo uspomene na onaj period kada je sve bilo bolje od ove današnjice.

Giga: Hteli su Slovenci da plate, ali nikada nije realizovano. Mada bi mogao da se napravi neki specijal. Siniša je maštovit čovek, uz pomoć drage supruge, našao bi neki način da naprave zanimljiv nastavak. Ako nas interesuje, mogu da zamislim tek koliko publiku interesuje šta je bilo posle. Ja sam bio za to da se ne nastavlja odmah, ali sada s ove distance, bog dao zdravlje, svi smo na okupu, bar ova uža porodica, pa bi bilo dobro da vidimo šta bi bilo. Da li bi taj unuk povukao na strica? Onda bi to sigurno bilo zanimljivo. Mene i dan-danas pitaju, je li Gigo šta radi Boba? Oni i dalje misle da je on mali.

Komentari. (0)

Loading