Hari Mata Hari o životnim izazovima: Beležio sam i stative i super golove

Autor:

27.01.2017 13:20

Foto:

Foto:



Hari Varešanović (55), autor brojnih balada uz koje su mnoge generacije proživljavale prve ljubavi i rastanke, najavio je koncerte na Dan zaljubljenih i Dan žena u Beogradu i Novom Sadu.

Hari će prvo 14. februara zapevati u novosadskoj hali “Spens”, dok će u čast dama pevati 8. marta u Sava centru.

Ovim povodom održana je konferencija za štampu, na kojoj je ovaj pevač prepoznatljivog baršunastog vokala otkrio koliko se raduje ponovnom susretu sa beogradskom i novosadskom publikom.

- Beograd se menja u ovih 30 godina, a možda i ja, šta znam, svakog jutra se pogledam u ogledalu, pa ne primećujem - kazao je Hari, a prenose Novosti.

- Drago mi je da opet pevam najdražoj publici. Mnogo toga me veže za Beograd, jer sam kao jedan od sarajevskih dijamanata, ali neobrađen, došao u beogradsku radionicu, kroz koju ko tada nije prošao, nije postao zvezda. Ja sam prošao taj proces proizvodnje. Beograd je mene oblikovao.

Hari Mata Hari peva za dame i zaljubljene parove

Na koncertima u Srbiji, Hari će promovisati i novi album po nazivu "Ćilim", a koji je muzičar snimio nakon sedam godina. O tome zbog čega je toliko vremena bilo potrebno da prođe od poslednjeg albuma i da li je istina da je tri godine birao pesme i da je za svaku imao po pet verzija, Hari je ispričao za magazin Gloria.

– Tako je. Posle albuma “Sreća” išao sam na veliku promotivnu turneju, od Sarajeva, preko Beograda, Zagreba, Ljubljane i Skoplja, do Amerike i Skandinavije. Svaki album zahteva poštenu promociju, da ne govorim o snimanju spotova, obilasku svih gradova, festivala. Dok se taj krug ne zatvori, nove pesme čekaju.

Pevač koji je najveću popularnost stekao s grupom "Hari Mata Hari", čiji je bio glavni vokal i lider, kaže da njegov put do uspeha nije bio tako lak kako se čini. Na konferenciji za novinare se osvrnuo i na ratni period i vreme kada nije nastupao u svom omiljenom gradu.

- Imam dosta iskustva, beležio sam i stative i super golove. Beograd je posebna utakmica za mene. Nekada smo i po 10 koncerata zaredom imali u Sava centru, ono kad su nas naglo razdvojili, pa kad smo se sastavili, teško nas je bilo rastaviti.

Hari Mata Hari: Ma koliko godina da imamo ne možemo reći da su sve želje ostvarene

Nakon toliko hitova i prodatih ploča širom regiona, Harije je otkrio svoju formulu sreće.

– Srećan sam što još radim posao koji je bio moj dečački san, a to smatram najlepšom nagradom za svakog čoveka. Najvažnije mi je što moja karijera traje toliko dugo, sa nesmanjenim uspehom i intezitetom. To i sređen privatni život dobitna su kombinacija - izjavio je svojevremeno za Gloriju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading