Maja Volk: Mom partneru bi na poetičnosti pozavideo i Džejms Džojs

Autor:

28.01.2017 16:49

Foto:

Foto:



Da ljubav ne poznaje granice, ni prostorne, a ni vremenske, pokazuje romantična priča koju trenutno proživljava muzičarka, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i ljubiteljka zdravog načina života Maja Volk (57).

Naime, ova svestrana umetnica odlučila je da se posle decenije celibata “otvori” za ljubav i nađe partnera s kojim će koračati dalje kroz život. Ništa nije prepustila slučaju. Na nedavnom putovanju u Peru otkrila je draži upoznavanja putem društvenih mreža i prijavila se na sajt “Connecting Singles”.

Nakon osam godina, Maja Volk ponovo zaljubljena: Sve sam deci posvetila, vreme je bilo za ljubav

- Jedne noći, pošto u Peruu nisam imala televizor i društvo,otišla sam na taj sajt i namerno napravila takav profil da meodbije 99 odsto ljudi. Smatrala sam - onaj kome se dopadnu moje navedene osobine, taj je pravi. Javio se gospodin, Grk,i sa njim je odmah krenula intelektualna prepiska, prvenstveno o Inkama, jer je video moje fotografije i oduševio se što me to zanima. Dopisivanje se zahuktalo, ali nisam o njemu razmišljala kao o partneru ili osobi sa kojom treba jednog dana da se vidim, jednostavno sam uživala u razmenjivanju poruka. Intuicija mi je govorila da je on neverovatan čovek.

Prepiska se intenzivirala. Shvatila je da imaju mnogo sličnosti.

- Njegove poruke otkrivale su šarm i beskrajnu inteligenciju, a dopala mi se i fotografija - iz njegovih očiju isijavala je životna radost. Pošto ne volim razvlačenja, predložila sam mu da idemo na zajedničko putovanje.

Želela sam da to bude Ikarija, ostrvo u Egejskom moru gde žive najdugovečniji ljudi na svetu. Odmah je pristao i našao smeštaj i karte, ali kako je bila zima, pomislila sam da je bolje da to ostavimo za kasnije. Složio se i rekao da mogu da dođem kod njega za Božić. U Atini nisam bila 40 godina i pomislila sam kako je pravo vreme da je obiđem. Na kraju je nisam ni videla jer smo cela četiri dana proveli zajedno.

Po deveti put otac: Mel Gibson dobio sina

Ispostavilo se da smo vodili identične živote, da je on ja u muškom obliku, a ja on u ženskom. Oboje smo univerzitetski profesori, doktori nauka, sviramo klavir. Istih godina smo studirali u Parizu i obilazili identična mesta. On skuplja markice, kao i ja, oboje smo kolekcionari svega i svačega.

Zabavljao se sa Brazilkom, ja sa Brazilcem, on sa Irkinjom, ja sa Ircem. Oboje pišemo pesme i imamo potroje dece iz prethodnih brakova, po dve kćerke i sina.

TINEJDŽERSKO KLIZANJE

Iako kaže da su joj prethodne veze donele mnogo jada, Maja se u potpunosti otvorila za ljubav sa čovekom za koga veruje da je njena srodna duša.Po povratku u Beograd sa njim je nastavila intenzivno dopisivanje.

- Naša prepiska će jednog dana sigurno biti objavljena jer na rečima koje mi upućuje pozavideo bi mu Džejms Džojs.

Pročitao me je kao niko nikada. Celog života čekam da neko uspe da dokuči ko sam ja, a on me je u celosti prepoznao, izanalizirao me je po stavkama. Na našu ljubav gledam kao na veliku nagradu i dopada mi se što sam ga srela baš sad. Da smo se sreli nekad davno, u Parizu,nijedno od nas ne bi završilo fakultet.

Iako se ponekad tako ponašamo, držimo se za ruke, idemo na klizanje i samo se smejemo, naša ljubav nije tinejdžerska. Ona je realna,prava. To je ljubav dvoje slobodnih, zrelih i neopterećenih ljudi. Ona je prepoznavanje dve srodne duše, a sve posle toga je samo pitanje nijansi i detalja: kada, koliko, gde.- rekla je Maja za magazin "Gloria".

Komentari. (0)

Loading