Uma Turman: Najprljavija bitka za starateljstvo u istoriji Holivuda

Autor:

29.01.2017 11:34

Foto:

Foto:Luda je, i meša tablete za depresiju i spavanje sa alkoholom! Tim rečima je započela najprljavija bitka za starateljstvo u istoriji Holivuda. Umu Turman (46) je bivši suprug Arpad Bison (53), francuski biznismen i milijarder švajcarskih korena, optužio da je zbog teške mentalne bolesti nesposobna da vodi brigu o njihovoj kćerki Luni.

Ovaj proces je u stvari nastavak brakorazvodne parnice koja je, izgledalo je, okončana pre godinu dana. Tada su se Uma i Arpad dogovorili o starateljstvu, ono je pripalo glumici s obzirom na to da devojčica ima četiri godine, ali se jesenas Lunin tata predomislio i pokrenuo advokatski tim kakav može da sastavi samo jedan milijarder da dokaže kako dete pati uz neuračunljivu majku. I više od toga: Bisonov advokat je optužio čak i vrtić u koji Luna ide da za cenu od 25.000 dolara godišnje ne pruža nikakve usluge, i da su u njemu deca neugledna i prljava. A vrtić je - pogađate - odabrala majka.

Sud na Menhetnu, koji vodi ovaj spor, angažovao je lekara Saru Vajs da u svojstvu veštaka istraži ceo slučaj i Arpadove navode. Njen izveštaj je dodatno zakomplikovao situaciju: Vajsova je izjavila da glumica ima blagi poremećaj pažnje, da pati od hiperaktivnosti, ima blage smetnje kod pamćenja, ali nema poremećaj ličnosti, kao i da mala Luna već pokazuje znake anksioznosti.

- Da li je tačno da je Uma Turman ozbiljno psihički obolela? - pitao je veštaka Bisonov advokat.

Sara Vajs je objasnila da glumica uzima lekove za depresiju, anksioznost i nesanicu. Sudija je potom pitao kako oni deluju u kombinaciji sa alkoholom, jer to je navedeno u Arpadovoj tužbi, ali je na to Umin advokat stavio prigovor i zaustavio dalje ispitivanje.

DEVOJKE SA VELIKIM STOPALIMA

Nažalost, niko ništa ne pita malu Lunu. Njeno pravo ime je poprilično komplikovano i u originalu glasi ovako: Rozalind Aruša Arkadina Altaluna Florans Turman-Bison. Rođena je 2012. u prilično turbulentnoj vezi slavne glumice i uspešnog biznismena (i podjednako uspešnog zavodnika poznatih dama). Njih dvoje su počeli da se zabavljaju 2007, a svadba je bila zakazana za 2009. Arpad je verio Umu dijamantskim prstenom vrednim milion dolara, a ona mu ga je vratila kad su se posvađali. Posle dve godine shvatili su da su ipak suđeni jedno drugom, prsten je vraćen na ruku Turmanove, a ubrzo je primećeno i da stomak glumice raste. Rodila je Lunu, par je tek potom počeo da planira venčanje, ali ubrzo su se ponovo posvađali i definitivno razišli.

- Luna je začeta samo zato jer se Uma svim silama trudila da zadrži milion dolara vredan prsten - izneo je na njujorškom suđenju optužbu advokat Arpada Bisona.

O njoj priča Holivud: Upoznajte kćerku Ume Turman

- Bison ima sasvim dovoljno prilika da viđa svoje dete. Nažalost, od deset slučajeva on sedam puta otkaže viđanje s Lunom. Njegov zahtev da je češće viđa je samo deo taktike, on ni trenutne mogućnosti ne koristi - rekao je na to advokat Ume Turman.

Brak sa francuskim biznismenom trebalo je da bude treći holivudskoj glumici. Prvi put je bila udata za britanskog muzičara Gerija Odlmana (1990-1992). Pre toga bila je u kraćim ili dužim vezama sa američkim rediteljem Filom Džoanuom, pevačem Robertom Plantom iz grupe “Led cepelin”, pa čak i sa Mikom Džegerom. Posle razvoda od Oldmana viđana je sa glumcima Robertom Denirom (!), Džonom Kjuzakom i Ričardom Girom i rediteljem Timotijem Hatonom. Konačno, uplovila je u mirnu luku uz kanadskog glumca Itana Hoka, za kog se udala 1998.

U tom braku rodila je dvoje dece - sina Levona i kćerku Maju. Posle šest godina Uma i Itan su se razveli, ali su ostali dobri prijatelji.

Poslednjih godina Turmanova je povezivana sa rediteljem Kventinom Tarantinom, u čijim filmovima (“Kill Bill”) je igrala, kao i sa biznismenom Andreom Balašom. Veza sa Tarantinom nije potvrđena, njih dvoje su se 2014. zajedno pojavili u Kanu na obeležavanju 20 godina “Petparačkih priča”. Uma je tada bila sva u belom, na nogama je imala bele sandale broj 42. Ona je jedna od zvezda sa najvećim stopalima. Koliko se zna, veći broj cipela od nje nosi jedino australijska manekenka Eli Makfirson - 44. E - ta ista Eli bila je višegodišnja devojka Arpada Bisona! Izgleda da on voli devojke sa velikim stopalima... ima i takvih muškaraca.

Bison je bio u ljubavi sa Eli Makfirson od 2002. do 2005. I pre nje je imao poznate devojke, sve same holivudske zvezde - Faru Foset (1985) i srpsku princezu Katarinu Oksenberg (kćerku knjeginje Jelisavete Karađorđević). Posle raspada veze sa Umom Turman vratio se u Evropu. Zaljubio se u britansku glumicu Kristin Skot Tomas, poznatu iz filma “Četiri venčanja i sahrana”.

Presedan: Oskarovke u “Pirelijevom” kalendaru

Uma se za suđenje na Menhetnu obukla kao za sahranu. Došla je kompletno odevena u crno. Arpad, valjda da bi naglasio posao kojim se bavi, ušao je u sudnicu sa primerkom “Financial Timesa” pod rukom. On se nada da će se suđenje okončati relativno brzo jer mu američka finansijska policija ne dozvoljava boravak u toj zemlji duži od 120 dana. Mala Luna nije viđena, a njena majka je ispričala kako je devojčica jednom išla da vidi oca na Bahamima, ali da ju je on ostavio na ostrvu i otišao da gleda koncert “Rolingstonsa”. U drugoj prilici ona je putovala u London da bude sa tatom, ali ovaj je nije sačekao jer je sa Eli Makfirson išao na neku fudbalsku utakmicu.

A za kraj, evo i razloga za ceo ovaj sudski šou: do sada je Bisonu bilo dozvoljeno da viđa kćerku sedam dana mesečno, a on traži da se ta kvota podigne na deset. Očekuje se presuda.

Komentari. (0)

Loading