Anegdota sa venčanja Velje Stjepanovića: Zašto mladenci nisu razumeli sveštenika

Autor:

29.01.2017 19:56

Foto:

Foto:



Najbolji srpski plivač Velimir-Velja Stjepanović (23) u subotu 14. januara sklopio je i građanski brak sa svojom dugogodišnjom devojkom, Južnoafrikankom Džesikom Oli (23). Za to venčanje su se pripremali celu godinu.

Nakon veridbe septembra 2015. lako su se dogovorili oko mesta na kojem će se svečani čin održati. Izbor je pao na Golf klub “Montgomeri” u Dubaiju za koji ih vežu lepe zajedničke uspomene.

Mlada je mesecima ranije birala venčanice, jednu koju će nositi na samoj ceremoniji i drugu u kojoj će moći nesmetano da đuska. Na kraju se opredelila za venčanicu princeza kroja, sa korsetom bogato ukrašenim biserima i kristalnim perlama i raskošnom suknjom od tila, i belu lepršavu haljinu dužine do kolena, u kojoj je posle, kada se prezula u ravne cipele, mogla da se veseli do mile volje.

Venčanje Viktora i Aleksandre: Pogledajte kako je izgledala mlada

Jedna od venčanica koje je Džesika probala

Mladoženja, visok i elegantan, izgledao je savršeno u crnom odelu na čijem reveru je stajao pupoljak bele ruže, a ništa manje lepi nisu ni njegovi prvi utisci o ovom velikom događaju:

- Na svadbi smo imali sto četrdeset zvanica. Drago nam je da su svi bili zadovoljni. Torta je bila na četiri sprata - dva sa vanilom i dva sa čokoladom. Došli su nam gosti iz raznih delova sveta. Džesika i ja ih ispraćamo i ujedno se pripremamo za svadbeno putovanje.

Posle izgovorenih “da”, prvog poljupca i čestitki mladenci su uz omiljenu pesmu izašli na podijum za igru.

- Naš prvi bračni ples bio je uz numeru “All of Me” Džona Ledženda.

Na slavlju nije izostao ni ples mlade sa ocem, koji je takođe bio dirljiv trenutak. Uz “Yellow” grupe “Coldplay” Džesika je zaplesala sa ocem, da bi je potom Velja preuzeo u svoj zagrljaj.

BOTANIČKA BAŠTA ZA SLIKANJE

Po želji mlade posebna pažnja je posvećena cvetnim aranžmanima, među kojima se isticao zid od latica ispred kojeg su se slikali. Džesika je za kumu izabrala prijateljicu Morgan Dejang, takođe instruktorku joge.

- Meni je kum bio Kodi Dankan, bivši plivač i moj sparing partner, koji mi je jedan od najboljih prijatelja - ističe Velja.

Dva dana posle venčanja mladenci su otputovali na medeni mesec.

Mala lekcija iz tenisa Janka Tipsarevića će vam ulepšati dan (video)

- Nije mesec već “medena nedelja”. Odlučili smo se za odmor na Sejšelima koji će trajati osam dana, a ja se potom vraćam pripremama za Svetsko prvenstvo u plivanju koje će se na leto održati u Budimpešti. Do sada sam radio na kondiciji, a po povratku krećem sa treninzima kako bih tamo dao maksimum.

Mladi par, koji je zajedno od 2011, crkveno venčanje imao je u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u gradu Šardži u novembru prošle godine. Toj ceremoniji prisustvovali su samo najbliži članovi porodice. Džesiki, koja inače veoma ceni srpske običaje, mnogo se dopao obred pravoslavnog venčanja, a Velja je u šali prokomentarisao da je sve bilo lepo mada ni jedno ni drugo nisu razumeli sve što je sveštenik govorio budući da je pričao na ruskom.

Komentari. (0)

Loading