"Prijatelje" su svi voleli: Danas ih zbog ovoga ne bi snimila nijedna televizija na svetu (foto)

Autor:

30.01.2017 17:34

Foto:

Foto:



Slavna serija "Prijatelji" je i danas jedna od najpopularnijih i najgledanijih humorističkih serija. Međutim, godinama nakon prestanka emitovanja, društvo se promenilo i neke stvari kojima su se mnogi smejali u devedesetim godinama, danas bi šokirale ljude.

Kako navodi portal "Grunge", ovo su samo neki razlozi zašto bi slavna šestorka danas doživela potpuni neuspeh.

Samo belci

Osim što su svi glavni glumci belci, ostaje činjenica da su uglavnom, većina sporednih likova, takođe bili belci. Dve crnkinje su imale manje uloge, zabavljale se sa Džoijem i Rosom, što je na kraju dovelo do napetosti među prijateljima. Iako je mesto radnje Njujork, grad sa neverovatno raznolikim stanovništvom, serija nije prikazivala tu stvarnost.

Zverka, Ejdan, Burger i ekipa: Kako danas izgledaju Kerine ljubavi (foto)

Silni stereotipi

Jedna od retkih uloga osobe "druge boje kože", bila je Džuli, Rosova devojka iz druge sezone. Nju je Rejčel stalno ismevala i ponašala se kao da je Džuli prvi put nogom kročila u SAD. Na svu sreću ona je strpljivo odgovarala da je odrasla u Njujorku.

Kad se govori o stereotipima i Džoijeva porodica je prikazaana kao apsoluti stereotip italijanskih doseljenika. Njegova baka nije progovorila ni reč engleskog, bez obzira što je čitav svoj život provela u Velikoj Jabuci.

Polne razlike

Džoi Tribijani je zavodnik i to niko ne može da mu ospori. Međutim, njegove "veze" na jednu noć su se često završavale izbacivanjem žena iz kreveta i stana, nekad i doslovno.

Razlike u godinama

Bilo je zabavno gledati Moniku sa starijim partnerima, ali kad je govorila da ima 22 godine kako bi izašla na sastanak sa studentom, priča je postala mnogo mračnija.

Dok je ležala u krevetu sa mlađanim momkom Monika mu se poverila i rekla da zapravo ima 26 godina, a on joj je odgovorio da još uvek ide u srednju školu.

Zbog takvih odnosa su žene završavale u zatvoru, a Monika je prošla nekažnjeno i u seriji se više nikada nije pomenula njena ljubav kratkog daha sa srednjoškolcem.

Nervni slomovi

Mentali problemi nikada ne bi trebalo da se prikazuju kao smeeni. Međutim, prijatelji su se smejali ljudima koji se leče od alkoholizma, koji ne pokazuju svoje emocije, a Fibi je jednom pričala i o glasovima u svojoj glavi, što je opet naišlo na smeh.

Nastavlja se priča o Karingtonovima: “Dinastija” se vraća na male ekrane

Nasilje i maltretiranje

Simpatična i pomalo čudna Fibi je bila veoma privržena prijateljica. Međutim, tokom serije, ispričala je veoma šokantne priče tome kako je maltretirala ljude. Nožem je ubola policajca, opljačkala Rosa i u više navrata pretila starijim gospođama na ulici.

Teška homofobija

S jedne strane slavni prijatelji su bili ispred svog vremena zato što su imali veći broj homoseksualnih likova na ekranu. Sa druge strane, homoseksualci su često bili predmet ismevanja.

Komentari. (0)

Loading