Serija o Nemanjićima okuplja glumačku elitu: Vojin Ćetković kao Stefan Prvovenčani

Autor:

01.02.2017 13:06

Foto:

Foto:Krajem marta počinje snimanje dugo očekivane serije o dinastiji Nemanjića "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina". 

Vojin Ćetković igraće Stefana Prvovenčanog, Stefanovog brata Vukana Nemanjića tumačiće Nebojša Glogovac, njihovu polusestru Nada Šargin, Svetog Savu Dragan Mićanović, dok će se u ostalim ulogama naći Ivana Mihić, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović... Početak snimanja serijala, u produkciji RTS, planiran je za kraj marta, a rad na ovom projektu trebalo bi da traje četiri meseca.

- Velika mi je čast što ću igrati Stefana Prvovenčanog - kaže za "Novosti" Vojin Ćetković. - Sjajan je scenario, vrlo dobro poznajem reditelja i smatram da će to možda biti i najveća produkcija RTS ove godine. Nadam se da će svi glumci pristati i da ćemo napraviti dobar posao.

Vojin Ćetković: Apsurdno mi je da svi znaju gde sam i šta radim

 

#santamariadellasalute #premijera #beč #vienna #vojincetkovic #nelamihajlovic

A photo posted by Art Vista (@art_vista_doo) on Jan 29, 2017 at 1:34am PST

Na pitanje kako tumači to što će se zaredom naći u dve velike glavne uloge, Laze Kostića u filmu i seriji "Santa Maria della Salute" i Stefana Prvovenčanog, Ćetković nam je rekao da se dugo ništa nije radilo i da se odjednom snima mnogo serija, što predstavlja šansu za mlade glumce.

- Odbio sam brojne ponude da bih izabrao baš ove dve uloge i nadam se da nisam pogrešio - iskren je Ćetković.

Reditelj Marko Marinković je objasnio da su složeni uslovi pod kojima se odvijaju pripreme snimanja, da je reč o zahtevnim scenama za koje je potrebno mnogo scenografske i kostimske opreme. Snimaće se na autentičnim lokacijama, koje uključuje veliki broj sakralnih objekata, među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru. Biće i mnogo studijskog dela, snimaće se i bitke... Smederevska tvrđava predstavljaće generalne kulise za Hilandar, u stanju iz 11. veka, a biće rađene i verne rekonstrukcije - što scenografske, što kompjuterske.

- Trebaju nam zimske scene koje uključuje snegove, zato moramo krenuti u martu - kaže Marinković, dodajući da će snimati i u Hercegovini i na crnogorskom primorju, da bi što vernije dočarali Hum i Zetu.

S obzirom na to da je snimanje serije prvobitno najavljeno za kraj prošle godine, kao i da je na tender krajem jula pristiglo šest ponuda producentskih kuća za realizaciju ovog projekta, a da je se, na kraju, ipak latio RTS, Duška Vučinić, šefica odseka za odnose sa javnošću ove televizije, objasnila je o čemu se zapravo radi.

Tamara Aleksić:  Priča “Santa Maria della Salute” je najdublja intimna drama koju čovek može da doživi

- RTS je najavio da će svojim kapacitetima producirati ovaj projekat. Tako i ostaje. Trenutno smo u završnoj fazi priprema. Nije bilo nikakvog odlaganja, već je potrebno vreme da se obave temeljne pripreme, s obzirom na to da je serija projekat od nacionalnog značaja i da RTS mnogo investira u nju. Upoznali smo gledaoce sa nekim detaljima, što ćemo raditi i ubuduće - rekla je Vučinićeva.

Serijal "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina" će imati 12 epizoda, čije emitovanje možemo očekivati krajem ove godine, u kojoj se i obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Senarista ovog velikog projekta, koji je napisao čak 500 strana materijala, Gordan Mihić, rekao je da je logično da RTS sam radi ovakav projekat, kao i da je sada najvažnije to što se serija sprema i što je sve fiksirano. S obzirom na to da je, kako u šali kaže zavejan u svojoj kući u Sremu, otkriva nam da se svakodnevno čuje sa Markom Marinkovićem, kao i da je zadovoljan dogovorima.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading