Bio je Gagin i Milenin prijatelj, a malo ko zna da je glumici posvetio pesmu

Autor:

04.02.2017 09:53

Foto:

Foto:



Na televiziji je i dalje među najgledanijim programima i nova repriza serije „Bolji život“, čiju naslovnu temu peva i staro i mlado, a većina i ne znajući da je tekst pesme napisao nekada popularni glumac Ljubiša Baja Bačić.

Nepoznato je i da je on autor i stihova za numeru „A ja bez tebe“, koju je posvetio Mileni Dravić. Pesma je objavljena na drugom albumu Snežane Mišković Viktorije, ali nikad nije postala popularna kao tema iz TV serije u izvođenju Dade Topića.

- Ne sećam se kako je došla u moje ruke. Neko je u studio doneo tekst, a onda je Nenad Stefanović Japanac uradio muziku. Đorđe David je otpevao prateće vokale. Malo sam je izvodila. Ljudi su više voleli neke moje druge hitove - kaže Viktorija.

Milena Dravić: Ne osećam se dobro, radim na ozdravljenju

Ona je tada insistirala da je kupe jer je posvećena našoj najvećoj glumici Mileni Dravić.

- Nikad nisam upoznala Baju Bačića. On je bio tajanstven i nije se eksponirao. Mene je privukla pesma jer je imala pozadinu. Rekla sam Mileni kad smo letele do Crne Gore da sam je snimila. Kad je čula, ona se smejala onako slatko i dečje - objašnjava pevačica.

Pesmu „A ja bez tebe“ Bačić je objavio u zbirci pod naslovom „Paradoksi“, a za svoju poeziju nagrađen je priznanjem „Miloš Crnjanski“.

Dirljiv gest Milene Dravić: Zašto je Gagin čamac poklonila Šerbedžiji

- Glumac i pesnik nije imao nikoga, a sećanje na njega još čuva Milan Caci Mihailović. Gaga, Milena i Baja bili su drugari u bifeu. Bio sam veoma blizak s njima. Nije nam poznato da je bio zaljubljen u Milenu - kaže za Kurir.rs sagovornik iz Ateljea 212 koji je insistirao na anonimnosti.

Ljubiša Bačić ostaće upamćen po tome što je na jedinstven način oživeo, između ostalog, i pričljivog „mudrosera“ - petla Sofronija, nezgrapnog Olivinog udvarača Badžu i halapljivog Štrumpfa Njupadžiju. U seriji „Bolji život“ igrao je klavirštimera. Preminuo je u Beogradu 24. marta 1999, baš kad je počelo bombardovanje Srbije.

Lidija Vukićević otkrila tajne sa snimanja “Boljeg života”, kao i koliko su bili plaćeni

STIHOVI PESME ZA MILENU DRAVIĆ

„Ja bez tebe“

Suze bez plota

smrt bez života
puška bez metka
kraj bez početka
(Oblak bez smoga
đavo bez Boga
zidar bez kule
sreće bez tuge)
Bukvar bez slova
mladost bez snova
šetač bez noge
svađa bez sloge

Malo bez većeg
troje bez trećeg
svako bez sebe
a ja bez tebe
a ja bez tebe

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading