Džoan Kolins: Glamurozni povratak glumice koju su svi voleli da mrze

Autor:

11.02.2017 22:17

Foto:

Foto:



Jednu od najglamuroznijih britanskih glumica svih vremena, damu Džoan Kolins (84), ponovo imamo prilike da gledamo na malim ekranima. Nakon duže pauze i sporednih televizijskih rola, glumica se vratila svojoj omiljenoj ulozi - ulozi zlobnice, a ovoga puta u popularnoj seriji "The Royals".

Najznačajnija uloga ove glumice, koju je britanska kraljica pre dve godie odlikovala titulom dame (što je ekvivalent muškom priznanju - tituli viteza) svakako je rola Aleksis u kultnoj seriji uz 80-ih godina prošlog veka - "Dinastiji".

Фотографија корисника Gay.it (@gayit) дана 4. Феб 2017. у 3:57 PST

A uloga majstorice spletki i prevara, glamuroznoj Džoan je pristajala kao rukavica. Otmeni britanski akcenat savršeno je zaokružio lik ove najpoznatije TV zlice i doprineo njenoj ogromnoj svetskoj popularnosti. Čak i oni koji su je mrzeli - voleli su je.


Za ovu ulogu, koju je tumačila sve do 1989, osvojila je nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu u TV dramskoj seriji (1983), a bila je i nominovana za nagradu Emi.

O tome koliko je serija, a i sam njen lik bio popularan, govori činjenica da su se svjevremeno pravili klanovi pristalica Aleksis i pristalica Kristl - njene dobrodušne i plačljive rivalke u ovoj TV sapunici koju je igrala Linda Evans.

Život posle "Dinastije", makar u poslovnom smislu, menja se za ovu britansku glumicu. Po ugledu na sestru Džeki, čuvenu spisateljicu "lakog štiva" (koja je preminula pre dve godine), i Džoan se upušta u spisateljske vode i objavljuje prvi roman "Udarno vreme"(1988), koji je postao najprodavaniji uprkos lošim kritikama. Od tada je objavila nekoliko romana, memoara i autobiografija, a tek tu i tamo igrala je epizodne uloge u filmovima i TV serijama.

Koliko su njene uloge intrigirale javnost, isto toliko je i njen privatni život bio na meti svetskih medija. Veze sa poznatim holivudskim glumcima, bogatim biznismenima, mnogo mlađim muškarcima... iako je već zašla u neke zrele godine, Džoan je uvek bila interesantna javnosti.

Džoan Kolins je udavala pet puta. U prvi brak je stupila sa 19 godina, a njen izabranik je bio irski glumac Maksvel Rid, sa kojim je bila četiri godine.

Zatim se 1963. udala za nagrađivanog pevača, glumca i filmskog kompozitora Entonija Njulija. Sa njim je dobila dvoje dece, ćerku Taru (1963) i sina Aleksandra (1965). Razveli su se 1970.

Džoan se 1972. udaje treći put  i to za za Ronalda Kasa, predsednika izdavačke kuće "Epl rekords". Iste godine dobila je treće dete, ćerku Katjanu. Brak je okončan razvodom 1983, u vreme kad serija "Dinastija" postiže planetarnu popularnost.

Svega dve godine kasnije, Džoan još jednom izgovara sudbonosno "da" i to sa švedskim pevačem Piterom Holmom u Las Vegasu. Razveli su se posle nepune dve godine.

Gospodin Kolins broj pet,  jeste 32 godine mlađi pozorišni menadžer Persi Gibson, za koga se glumica udala 2002. Uprkos zlobnim prognozama da će ta veza vrlo brzo doživeti krah zbog velike razlike u godinama, Džoan i Persi su još uvek u braku.

Ipak, njena veza o kojoj se najviše pisalo i koja je najviše intrigirala javnost, a posebno nakog izlaska njenih memoara, jeste sa holivudskim zavodnikom Vorenom Bitijem sa kojim se zabavljala 60-ih godina prošlog veka.

Naime, Džoan je u svojim memoarima detaljno opisala sve svoje ljubavne avanture. U vreme kada su ona i Biti bili zajedno, glumac je važio za seks simbol i pratile su ga glasine da je spavao sa preko hiljadu žena. Ovo je donekle i potvrdila Kolinsova time što je u memoarima za glumca napisala "da je bio nezasit u krevetu i da nije mogla da udovolji njegovim prohtevima".

Osim što smoje gledali u reklami za popualran brend čokoladica, Kolins je nedavno u Bi-Bi-Sijevoj seriji "The Royals" ponovo igrala zlicu - ambicioznu majku kraljice Velike Brtitanije koja ne preza ni pred čim kako bi ostvarila svoje ciljeve. Ova uloga predstavlja njen veliki povratak na male ekrane i ulozi koja joj, kao i rola Aleksis, savršeno pristaje.

Put on your poker face tonight, Loyals. The Duchie is back and you’re about to see a whole new side of her. 10|9c on E! #TheRoyals

Фотографија корисника The Royals (@theroyalsone) дана 27. Дец 2015. у 12:52 PST


U svojoj 84. godini ova dama izgleda odlično i podjednako glamurozno kao pre 50 godina. Ono što malo ko zna, jeste da je ova najpoznatija televizijska zlica zapravo veliki humanitarac i aktivno pomaže brojnim organizacijama koje se bore za prava i zaštitu dece. Džoan ima troje unučadi.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading