Izložba Pink Flojd: Pola veka kultnog benda (foto/video)

Autor:

18.02.2017 13:20

Foto:

Foto:



Osnivači Pink Flojda, pojavili su se zajedno u Londonu kako bi najavili izložbu posvećenu obeležavanju 50 godina od osnivanja benda.

Nik Kejv stiže 28. oktobra u Kombank Arenu

Izložba "Pink Flojd: Njihovi posmrtni ostaci" održaće se 13. maja u londonskom "Viktorija i Albert" muzeju, prenosi N1 televizija.

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd) on Feb 2, 2017 at 9:32am PST

- Mislim da će, prema onome što sam ja video, fanovi imati priliku da se bolje upoznaju sa našim radom kao i nekim zanimljivostima koje su se događale, od ranih sedamdesetih pa do albuma "The wall", što je super. Tu su i naše uspomene za koje su ljudi zainteresovani jer ih zanima istorija benda" - kaže Rodžer Voters, jedna od osnivača benda i bivši član i dodaje:

- Album "The Wall" je "aktuelniji više nego ikada, zbog Trampa i njegovih izjava o izgradnji zidova kojima samo želi da maksimalno podeli narod po rasi i veri - rekao je Voters.

Ljubavna priča Džona Lenona i Joko Ono na filmskom platnu (video)

On nije isključio mogućnost da održi koncert negde duž meksičko-američke granice, gde Tramp planira nov zid. Voters bi tamo izveo pesme s čuvenog albuma snimljenog 1979.

50 years ago today...

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd) on Feb 1, 2017 at 3:52am PST

Zaljubljenici u njihovu muziku će imati priliku da čuju originalne verzije, nastupe uživo kao i da vide različita druga umetnička dela i uspomene iz šesdesetih, kad je bend osnovan.

Više od 350 stvari će biti izloženo, uključujući pisma, skice i rukopise tekstova, a izložba će trajati do 1. oktobra.

Uspeh na Brodveju: Elton Džon komponuje za mjuzikl “Đavo nosi Pradu”

Simbol te izložbe će biti balon u obliku ružičaste svinje, kao na omotu albuma Animals iz 1977. godine, a balon će lebdeti iznad zgrade Muzeja tokom izložbe.

Oproštajni album "Pink flojda“ The Endless River, izdat novembra 2014, posle 20 godina je bio prvi studijski album te grupe, jedne od najuspešnijih u istoriji roka.

Released today in 1979...

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd) on Nov 30, 2016 at 10:27am PST

Njihov album Dark Side iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.

Taj bend, osnovan 1964. godine, uvršćen je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnom stilu, virtuoznosti, filozofskim temama i vizuelnim performansima na koncertima.

#TheEarlyYears

A post shared by Pink Floyd (@pinkfloyd) on Aug 25, 2016 at 5:34am PDT

Rodžer Voters (73) je engleski rok muzičar, pevač, gitarista-basista, tekstopisac i kompozitor. Od 1965. do 1984. bio je član grupe "Pink flojd“ i delom njen tekstopisac, bas-gitarista i jedan od glavnih vokala.

Počast legendarnom muzičaru: Lik Dejvida Bouvija na poštanskim markama

Kao pesnik, autor je najpoznatijih albuma te grupe The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals i The Wall. On je i autor prepoznatljivih simbola te grupe, među kojima balona u obliku svinje, koja je bila na većini koncerata "The Wall".

Komentari. (0)

Loading