Nikola Jokić objasnio Amerikancima: Kod mene nema tajni, kao i svi Srbi umem da baratam loptom

Autor:

18.02.2017 14:19

Foto:

Foto:



Mladi Somborac Nikola Jokić svojim briljantnim nastupom na Ol-star meču "Zvezde u usponu" još jednom je održao košarkašku lekciju Amerikancima, a njegov "ples s loptom" najbolja je potvrda da je stasao u istinskog NBA asa.

Najvažnija utakmica Slađana Stojkovića: Slavni košarkaš nije sam u borbi sa opakom bolešću

Kao jedna od najvećih mladih zvezda koje najjača košarkaška liga na svetu trenutno ima, Nikola Jokić je tokom Ol-star vikenda bio gost NBA TV-a. Voditelje je zanimalo kako to da uspeva da ima onako dobre asistencije, ali i, generalno, otkud to da poseduje vrhunsko baratanje loptom.

- Znate, ako ćemo iskreno, svi Srbi znaju da barataju sa loptom. Prosto, naša košarka je takva, radi se na tome. Pogledajte i Bjelicu, u Minesoti, i on ima neke poteze koje ćete obično videti samo kod bekova. To o čemu me pitate... To vam je tradicionalna srpska škola košarke - rekao je Jokić.

Kada su mu preneli pohvale brojnih NBA asova, rekavši za neke od njih da im je već postao jedan od omiljenih igrača, 21-godišnji momak iz Sombora je skromno konstatovao:

- Stvarno sam zahvalan na tome, ali iskreno - ne znam zašto je to slučaj. Niti sam ja neki sjajni atleta, niti sam šoumen. Ali, baš sam zahvalan na tim pohvalama.

???

A post shared by Nikola Jokić (@jokara95) on Aug 22, 2016 at 3:34am PDT

Zamoljen da pojasni otkud to da onoliko uživa u organizaciji igre, Jokić se podsetio najranije košarkaške mladosti:

Neočekivano: Čime je Srđan Đoković želeo da mu se bave sinovi

- Igrao sam pleja... Zapravo, bio sam rezervni plejmejker u mojoj prvoj ekipi, u rodnom gradu. I, samo sam nastavio da radim ono što sam tada radio. Trenerima se to svidelo..., rekao je Nikola koji je tokom sinoćne utakmice za svega 21 minut na parketu uspeo da ubaci 12 poena.

Nikola Jokić je na putu da bude naš najbolji igrač svih vremena u NBA. Nedavno je bez dlake na jeziku ispričao Amerikancima i kako mu je bilo kad su njegovu Srbiju bombama zasipale članice NATO-a.

Hvala ti Sombore, grade moj!!!

A post shared by Nikola Jokić (@jokara95) on Aug 26, 2016 at 2:12am PDT

U to vreme, besomučnog bombardovanja 1999, Nikola je imao tek četiri godine.

- Sećam se sirena, skloništa, uvek isključenog svetla - pričao srpski košarkaški reprezentativac na privremenom radu u Denver nagetsima za američki "Bličer riport" (Bleacher report). - Praktično smo živeli u mraku. Čak i u devet ujutro sve je bilo isključeno.

Janko Tipsarević objasnio zašto ljudi greše kada napadaju Novaka

Prethodno, na početku decenije u kojoj je Nikola došao na svet, u krvavom ratu se raspala SFR Jugoslavija. Država koja je dala NBA ligi Vlada Divca, Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Predraga Stojakovića... Sa prostora te nekad velike države i dan-danas na američkim parketima umeće pokazuju mnogi majstori.

Check out my ride to the game tonight. Thanks @toyotausa  #4Runner #LetsGoPlaces

A post shared by Nikola Jokić (@jokara95) on Dec 8, 2015 at 11:36am PST

- Većina momaka koji su sada u NBA i ne sećaju se rata - istakao je Jokić. - Da li se mrzimo? Ne. Igrači ne mrze jedni druge. Nisam siguran da čak i zemlje mrze jedne druge. To je bio rat. Ništa između ljudi.

A kad okači patike o klin nema dilemu gde će...

A post shared by Nikola Jokić (@jokara95) on Jan 24, 2014 at 7:51am PST

Sudbinska godina: Ana Ivanović rekla zbogom tenisu

- Imam veliku nostalgiju i želim da idem kući. Ja sam treće dete, pa sam malo bliži roditeljima - rekao je Nikola u svom, šaljivom stilu, a onda nastavio. - U Somboru imamo glavnu ulicu, koju prepešačimo za tri minuta, imamo kanal, prirodu, mir izvan grada, najbolji sladoled... Kad završim karijeru, vratiću se tamo.

Komentari. (0)

Loading